View Single Post
Eski 01-03-2007, 21:37   #1
cupressus
Ağaçsever
 
cupressus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-01-2007
Şehir: BALIKESİR
Mesajlar: 69
Arabaşı (Yozgat)

ARABAŞI-YOZGAT

Malzemesi

Hamur İçin Çorba İçin
Bir ölçü Un Tavuk veya Hindi
6 Ölçü Su Bir Kaşık Yağ
Tuz Bir Kaşık Salça,Tuz,karabiber,Kırmızı Biber,Bir Miktar Un

Altı ölçek su bir kapta kaynamaya bırakılır. Öte yandan bir ölçek un yeteri kadar su ile karıştırılarak bulamaç haline getirilir. Bu karışım kaynamakta olan suya boşaltılarak bir süre oklava ile karıştırılır. Bir iki taşım kaynayıp kıvama geldikten sonra ateşten indirilip,sulanmış tepsiye dökülerek eşit miktarda dağılması sağlanır. Soğumaya bırakılır. Diğer taraftan altı kaşık un bir kaşık yağ ile birlikte hafif ateşte pembeleşinceye kadar kavrulur. Soğuk su ilave edilerek bir tencerede kaynamakta olan tavuk suyunun içine boşaltılıp yeteri kadar tuz ilave edilip 15 dakika kaynatılır. Tavuğun göğüs etleri küçük parçalara ayrılıp çorbanın içerisine atılır. Soğumaya bırakılan hamur ıslak bir bıçakla baklava dilimleri şeklinde kesilir. Tepsinin ortası çorba kasesi sığacak şekilde açılır,açılan yere çorba kasesi yerleştirilir,kesilen hamurlar kaşık üzerine yerleştirilerek çiğnenmeden yutulur.
Çorbaya, isteğe göre biber atılır.


Düzenleyen cupressus : 01-04-2007 saat 22:05
cupressus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön