View Single Post
Eski 06-05-2011, 17:39   #354
Nuri Murvet
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-04-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,378
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Eser İlhan Mesajı Göster
Teşekkürler Nuri Bey,
size bir sorum daha olacak komşuyla aramızdaki duvar boyunca - komşunun tarafında olmak üzere- taflan dikili. Komşum bahçe bakımından pek anlamadığından bildiğim kadarıyla ona destek olmaya çalışıyorum. Geçen hafta taflanların yaprakları üzerindeki beyazlıkları sordu bana; bakınca mantari birşey olduğunu düşündüm hemen. Bu hafta onun bahçesini de ilaçlayacağım. Ama oldukça yaygın gözüküyor. Duvarın bizim tarafında ise benim güllerim ve leylaklar var. Sorum şu: İlaçlamayla bu hastalığı durdurmak için ne sıklıkta ilaçlamalıyım, (ilaçlamadan önce dalların kesebildiğimiz kadarını kesip uzaklaştırmayı düşünüyorum) ayrıca benim bahçeme sıçramasından çekiniyorum ne gibi önlemler alabilirim? Bir de komşumun çok tatlı bir köpeği var. Taflan dallarına da musallat. Bu ilaçlama köpeğe bir zarar verir mi?
Merhaba sayın Eser İlhan

Komşunuzla sınır olan taflanların yapraklanlarındaki beyaz lekeler büyük olasılıkla külleme hastalığıdır, bunun nedeni bitkinin yeteri kadar gün ışığı alamamasından kaynaklanıyor, taflan gün ışığını çok sever bu hastalık bahçenize yakın olduğundan rüzgarla hastalık sporları sizin bahçenizede geçme olasılığı yüksektir.

Komşunuzun bahçesindeki taflan boylanan alacalı japon taflan (Euonymus japonica) cinsidir, bu türler külleme hastalığına hassatır, dal ve gövde yapısınıda kontrol edin unlu bitte taflan cinslerine çok musallat olur.

Topas etkili ilacıdır, uygulamadan sonra iki üç gün bahçeye köpeği çıkarmayın daha sonra serbest bırabilirsiniz, hastalık sinsidir takip edelim, gerekirse ikinci dozu uygulamalısınız.

Nuri Murvet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön