View Single Post
Eski 05-05-2011, 20:48   #344
Nuri Murvet
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-04-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,378
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi karalale Mesajı Göster
Sayın Murvet, bu başlık altın da uygun mu bilemiyorum ama geniş bilgilerinize dayanarak size bir sorum olacak. Bahçemde bir dut ağacım var. Dikeli sanırım 8 sene oldu. Türkiye den bavul için de getirmiştim. Bu seneye kadar hiç meyve vermedi. Kesmek istediğim de yedi seneden sonra yediveren olurmuş demişlerdi. Bir senede ben verdim. Bu bahar yapraklar patlamaya başladığın da son senen, meyve yoksa sende gidersin dedim. Arkamdan eşimde uyarmış dutumuzu. Ne mi oldu koca ağaç, tam göz hizama gelecek şekilde sadece 3 tane meyve verdi. Merdiven tepesin de tüm ağacı inceledim, başka dut yok, yok, yok. Şimdi ben ne yapacağım? Şaka gibi, 3 duta tav olup bir sene daha bekleyeyim mi? Şimdiden teşekkürler, yanlış yerdeysem uyarın mesajı sileyim. Sevgiyle kalın...

Merhaba sayın karalale

Dut ağacı farklı iklim ve toprak şartlarına adaptasyon kabiliyetinin yüksek olması nedeniyle, ılıman ve subtropik iklim bölgelerinde yetişebilen bir meyve türüdür.

Geç meyve vermesinin sebebi bunun içindir, üç adet meyve vermeside sizin telkinlerinizin ve korkutmanızın sonucudur, bunun yanında sonbaharda ağacınız uyku dönemine girdiği zaman ağacınızın tüm sürgün uçlarını budayın meyve oluşumuna katkısı olacaktır.

Adam başı bir porsiyon meyve olması dileği ile... Her şey gönlünüzce olsun...

Nuri Murvet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön