View Single Post
Eski 05-05-2011, 10:38   #100
memet
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Konu site içeriğinde, projenin çevre ilgisiyle sorunları olur mu olmaz mı biçiminden, siyasi atışmaya dönmüştü. Şimdi komplo teorisine dönmüş. Sanki paşanın terfi ettirlilmesi zorunluymuş gibi. Belki kimse ilgilenmiyordur ama kimin terfi edeceği hükümetin insiyatifinde. İstifa ettiyse kendi bilir. Makam hırsı bürümüş paşayı. Kendi sıkıntısını komplo teorilerine yansıtmış. Yoksa kanalın çevre etkisiyle ilgili değil.
Montrö sözlemeşmesine de atıfları da trajikomik buluyorum. Boğazda serbest geçiş hakkı varsa, neden canı isteyen istediği gibi boğazdan geçemiyor da, Marmara Karadeniz girişlerinde tekneler bekliyor olabilir ki? Hatta yığılmalar oluyor.
Ticari gemilerin geçişi engellenmiyor ama kontrol ediliyor. Diyelim proje çevre konusunda bizi ikna etti. Yapıldı tamam ne güzel dedik. Boğazda sıra bekleyeceğine aklı olan vakit kaybetmez buradan geçer parasını da verir. Böyle her tarafı bitti bir üstünün süslemesi kaldı içerikli tartışmalar konu içerinin tartışılmasına engel oluyor. Zaten Montrö de allah kelamı değil. İşimize gelmiyor bu bizim deriz, bir daha sözleşme yapılır. Zaten boğazlarda tahakkümümüzü kısıtlayan bir anlaşmadır Montrö. Nedense bütün tartışmalar polemik şekline çekiliyor. Çevre etkileri ne olur bunu diye merak edenler de konudan kaçıyor.

Montörden paşanın derdinden önemlisi milyonlarca ton hafriyatı eski madenlere gömeceğiz sözünün ciddiyesizliğine yönelmektir.
Ne zaman bir konuda paşalar beyler siyasi fikir açıklıyorsa hemen altında bir çıkar grubu derin bir bağlantı vardır.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön