Dün gece pişirip fotoğrafını çektiğim kefirli ekmeği, buraya yüklemeye nihayet zaman bulabildim.
Ekmek yapma makinem bozuldu. Hamuru kabartıyor ama pişirmiyor, bu yüzden normal fırında pişirdim, tipi biraz ekşi mayalı ekmeğe benzese de, aslında kefirli ekmek.
)
Kefir mayası ile süt buluştuğunda bir süre sonra mayalanma başlıyor ve bu ilişkiden açığa bir miktar alkol ve karbondioksit çıkıyor. İşte bu karbondioksitten yararlanıp, ekmeğin sadece kefirle kabarmasını beklemek mümkünken henüz bunu deneyemedim. Su yerine kefirle yoğurduğum ekmeğe normal instant maya ekledim her seferinde. Sonuçtan memnunum ama...
Boş bir zamanımda sadece kefirin mayalanması ile yoğurulan hamurda ortaya çıkan karbondioksitin, ekmeği kabartmasını bekleyeceğim.