View Single Post
Eski 03-05-2011, 23:15   #8
Müjgan
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Dün gece pişirip fotoğrafını çektiğim kefirli ekmeği, buraya yüklemeye nihayet zaman bulabildim.

Ekmek yapma makinem bozuldu. Hamuru kabartıyor ama pişirmiyor, bu yüzden normal fırında pişirdim, tipi biraz ekşi mayalı ekmeğe benzese de, aslında kefirli ekmek. )
Kefir mayası ile süt buluştuğunda bir süre sonra mayalanma başlıyor ve bu ilişkiden açığa bir miktar alkol ve karbondioksit çıkıyor. İşte bu karbondioksitten yararlanıp, ekmeğin sadece kefirle kabarmasını beklemek mümkünken henüz bunu deneyemedim. Su yerine kefirle yoğurduğum ekmeğe normal instant maya ekledim her seferinde. Sonuçtan memnunum ama...
Boş bir zamanımda sadece kefirin mayalanması ile yoğurulan hamurda ortaya çıkan karbondioksitin, ekmeği kabartmasını bekleyeceğim.


Name:  kefirli9-1.jpg
Views: 3078
Size:  26.0 KB


Name:  kefirli3-1.jpg
Views: 3632
Size:  32.3 KB

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön