View Single Post
Eski 03-05-2011, 07:38   #599
epsody
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
Solucanlarla kompost.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fagu03 Mesajı Göster
Üstad acele cevaplarin icin cok tesekkur ederim. Solucan kompostu nasil yapilir forumda arastiriyorum birde Malum burasi Almanya ve kaldigim yer ormanlik bir yer biraz karadeniz gibi solucanda cok topraklarda. Solucan kompostu yapma arastirmasi icindeyim. klinoptilolit i sordum Burada bulamadim.
Sayın fagu03; Sebze adalarınızı yapacağınız toprak parçası üzerine yarım metre derinliğinde çukur açarak kompost malzemelerinizi duldurarak buralarda organik atıkların toprak canlıları tarafından işlenerek kompostlanacak ve nihayi işlemde kompostun olgunlaşmasından sonrada devreye toprak solucanları girerek bu kompostun solucanların sindirim sisteminden geçerek, bu mucize gübreyi bu adalara kazandırmış olacaksınız.

Bu işlemi bahçenizde ki toprak bölümleri üzerinde rotasyona tabii olarak bu adaları oluşturmadan bir yıl öncesinden hazırlıyarak bahçe topraklarınızda solucan populasyonlarının artmasını sağlamış olacaksınız ilk aşamaya buradan ikinci aşamayada takipederseniz gerekli bilgileri olaşabilirsiniz.


Düzenleyen epsody : 03-05-2011 saat 09:52
epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön