View Single Post
Eski 01-05-2011, 21:15   #14
serkanhoca
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-02-2011
Şehir: manisa
Mesajlar: 340
Armutları yukarıda görüyorsun, bunları aşı yapmak üzere çevredeki güzel armut veren çeşitlerden almıştık, sanırım hepsi yerli ama tam çeşitleri nelerdir bilemiyorum. Aşı yapılanlar yapıldı, yapılmayanlar kaldı, ben de atmaya kıyamadım bunları, bir kaç gün sonra nemli bir beze sarılmış şekilde eve getirdim.

Zirai ilaç bayisinden aldığım köklendirme ilacını kullandım. (iba mı değil mi bilmiyorum, hiç bir açıklama vs yok üzerinde) Tahminen 1 ayı geçmiştir. Toplamda 15 kadar olması lazım, eğer ben fazla meraklanıp da, ara ara çıkartıp kökleri geliyor mu yoksa boşuna mı uğraştım diye çıkartmasaydım sanırım hemen hemen hepsi tutardı.

Resimleri çektikten 2 gün sonra en öndekinin gözleri uyandı. Patlamaya başladı, dayanamayıp baktığımda 5-10 tanesinin toprak içinde kalan kısımlarında beyaz beyaz bir şeyler kabarmıştı ve bu kabarıklıklar arttı. Sanırım kök ya da yanılıyorum. Belki de acemi şansı. Yarın bir iki resim ekler yorumlar alırız.

Dediğin gibi bende armut zor oluyor diye duydum. Bakalım görelim.

Bu çelikten köklendirme aşamasında ilk defa uygulama yapıyorum, eğer seneye bir defa daha yaparsam şimdiki acemilikler ve hatalar olmıyacağı için % 90 başarı sağlarım gibime geliyor.

Bu arada resimlemediğim 100 civarı çeşitli meyveleri köklendirmeye çalışmıştım. Sanırım onlardan çoğu erik olmak üzere, şeftali, beyaz dut, kara dut, kayısılar patladı, toplamda 30 ya da 40 vardır sanırım. Ya da yanılıyorum, onları topraklarından çıkartıp bakmadım ))

serkanhoca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön