View Single Post
Eski 29-04-2011, 17:08   #4
gilan
Ağaç Dostu
 
gilan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: San Francisco / ABD
Mesajlar: 3,988
8 yaşlarındaki bir çocuğun yapabileceklerine ise şaşırırsınız. Bahçedeki açık ara en büyük yardımcım.

6 yaşından beri çimleri biçiyor. Kenarlara çok yaklaşmamasını söylüyorum, çiçeklerimi riske atmak istemem. O biçmeyi bitirince arada uzun kalmış olanlar olabiliyor tabii. Öyle yerleri gösterip düzelttiriyorum, artık yaptığı işi düzgün yapması gerektiğini bilebilecek kadar büyük.

İlk seferlerde makinenin kablosuna çok dikkat etmesi gerektiğini bir milyon kere tembihledim. Devamlı uzaktan izledim. Artık bayağı öğrendi, ben ön bahçede çalışırken arka bahçeyi biçmeye gönderebiliyorum.

Bu yaz sonundan itibaren belki bir iki yıl yurt dışında çalışma ihtimalim var, o yüzden öğrensin diye bu sene çimin tüm sorumluluğunu ona verdiğimi söyledim. Artık uzayıp uzamadığını kontrol edip biçmeye kendisi karar verecek bakalım. Sonuçları ben de heyecanla bekliyorum.

Bir başka örnek olarak arka komşunun çalılarının tellerden bizim tarafa geçen uçlarını budama işini de çok seviyor. Budama makasını iki elle tutmak gibi bir kuralımız var. Bir elle dalı tutup bir elle makası tutarsa Allah korusun parmağını kesebilir. O yüzden dalı tutmadan kesmesini istiyorum.

Bunların dışında sonbaharda tırmık yapıyor, ilkbaharda çapalanacak yerleri (çok derine inemese de) kazmayı çok seviyor.
Daha bir sürü böyle şey var.

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön