View Single Post
Eski 29-04-2011, 15:48   #30
lalebruli
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 28-03-2011
Şehir: Houston
Mesajlar: 95
Istanbul'a ikinci kanal projesi cilgin degil, gayet guzel bir projedir.
Ayni sekilde viyadukler yoluyla tum Istanbul'u kaplayan otobanlar, bir uctan obur uca metro calismalari da hayal degildir.
Gecekondu mahallelerinin yuksek bedelle alinip toplu parklari, piknik, yuruyus alanlariyla birlikte yasanabilecek siteler olarak o bolge halkina sunulmasi hayal degildir.
Hatta Turkiye uzay Istasyonun'un kurulup aya gitmesi bile cilgin bir proje degildir.

Tum bu ve bunun gibi projeler icin lazim olanlar;

Bu konuda detayli egitim
Bu konu (lar) uzerinde daha once calismis uzman deneyimi
Uzun donem planlama
PARASAL KAYNAK
gereklidir.

Bunlarin olusmasi (ozellilkle de tecrube ve egitim) zaman gerektirdigi icin eger biz de yoksa (ki yok!) disaridan destek satin alinarak (yurtdisinda bunu daha once yapmis ulkelere ihale edilerek) yapilabilir. Bunun icin

DAHA COK PARASAL KAYNAK lazimdir...

Obama ile McCain arasindaki atismayi secim oncesi bir programda dinlemistim.
Obama sosyal reform, bankalar reformu, halk saglik sigortasini konusurken McCain ustune ustune gelmisti Obama'nin "tum bunlar cok para tutar, ekonomi batiyor, kaynagimiz yok, hayal vs... diye"

McCain; vatandasin paraya ihtiyaci oldugunu ve kendi iktidarlari doneminde vergi yukunu azaltip, her yil vergi iadesi yoluyla kisi basina en az $5000 vereceklerini vaad edince Obama'da lafi patlatmisti " Zaten hazinesi tamtakir olan bir ulkede bu parayi nereden bulacaksiniz?"

Hazinesi tamtakir olan bizim ulkemizde, devletin tum kurumlari odenek yetersizliginden durma noktasina gelmisken bu parayi nerden bulacagiz?

Zemin etud calismasi yapilmadan , deprem bolgesinin tam gobegindeki 15 milyonluk bir sehirde ana kitadan ayirip adacik haline getirecegimiz bolgenin uzun donem etkilerini nerden bilecegiz? Bu zamana kadar hicbir uzman yetistirmedigimize gore bunlari bize kim yapacak?

Sasip dusup te para bulur ve bu isleri disaridan satinalirsak , onerilenlerin , yapilanlarin dogrulugunu, guvenilirligini anlayacak kac tane kurum/kisi var?


Düzenleyen lalebruli : 29-04-2011 saat 16:30 Neden: kelime eksikligi
lalebruli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön