View Single Post
Eski 29-04-2011, 08:45   #13
Fatihsahin07
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 27-06-2009
Şehir: Antalya
Mesajlar: 34
Evet akın bey aynen dediğiniz gibi, Kanada'da bile bu bitkileri yetişriebilen varsa Türkiye'nin en tropik iklimli şehrinde neden olmasın diye başladım. Projelerde iyi gidiyor gibi, şuan için ticari bir girişimim yok. Akvaryumum içindeki submers ortam ile balkondaki 3-5 plastik kap içerisindeki emers ortamlar dışında bir girişimim mevcut değil.

Emers ortam benim işime daha çok geliyor çünkü Antalya'da oturma odamdaki akvaryum bile 32 dereceyi görebiliyor. Akşam klima açılınca biraz düşüyor. Ayrıca submers koşullarını sağlamak elektrik açısından dezavantajlı. Emers'te bir nebulizer ile soğutma sağlanabiliyor veyahut fıskıye ile su püskürtmede yeterli. Bu bitkiler zaten sucul, hoşlarına gitmeyecek bir durum değil. Bulundukları ortamlarda zaten yazın hergün yağmur yağıyor.

Gübre konusunda Kudret Bey'den yardım istedim, sağolsun yardımlarınım esirgemedi. Ticari hidroponik gübrelerden alacaktım fakat sonra vazgeçtim. Tarım Kredi kooperatiflerinde birçok çeşit gübre var. Onlardan 1 litrelik NPK, 1 Litrelik mikro gübre alırsam (mikrolar da yine demir, çinko v.s diye ayrı ayrı bulmakta mümkün) işimi görecek. Kudret Beyin gönderdiği besin eriyiği şuan için yeterli geliyor.


EC metre alacağım, ebayde satılanlardan sipariş edeceğim. PH metre almayı düşünmüyorum, PH kağıdı çok daha ucuz. 80 tane alıp makasla ikiye kessek 160 yapıyor hergün ölçsem 5 ay gider. Elektronik PH metrelerin prob ve calibre maliyetleri var ve henüz profesyonel hatta amatör bile değilim.

Emers olarak kayayünü içerisinde bitki besinleri ile yetiştiricilik hakkında paylaşabileceğiniz bilgiler varsa onları da duymak isterim.

Ayrıca bilgilendirmeniz ve yardımlarınız için de çok çok teşekkür ederim.

Saygılar

Fatihsahin07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön