Konu: Açelya
View Single Post
Eski 28-02-2007, 08:31   #17
Iseeu
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 28-02-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2
Kufea ve Açelyalarım Öldü

Herkese Merhaba,

Aslında ziraat alanında herhangibir uzmanlıgım yok sadece bu siteyi ölmek üzere olan açelyalarıma ve adını internette buldugum kufea bitkimi yeniden diriltebilmek için bilgi toplamaya çalısırken buldum ve bana yardımcı olabilecegınızı umuyorum.

Gectıgımız Mart ayı gıbı edındıgım acelyam gercekten cok guzel gorunumlu olarak bır sure kaldıktan sonra cıcegını yaza gırmeden doktu ama tum yaz boyunca bıraz ıhmal edılse bıle yesıl kaldı taa kı bu sene soguklar gelmeden usumesın dıe az golgelı ama nıspeten sıcak bır yere alana kadar sonra yavas yavas yapraklarını doktu ardından daha aydınlık bır yere koyalım derken bu sfer tamamen dokuldu yaprakları.Sımdı acaba kurudu mu dıye kucuk bır dal kırdıgımda hala dalın ıcının yesılımtrak oldugunu gordum yanı hala bıraz umut var sanırım...O yuzden guzel cıcegımı nasıl dırıltebılcegım konusunda bana yardım eden olursa cok sevınırım..

Tabii bu kadar da degil cok malesef bir de adını internetten ogrendıgım kufea (Latince ısmı Cuphea hyssopifolia) bitkisi de sanırım arastırmalarım sonucu soguga yenik dustu kı o da yazın bıraz ıhmale ragmen harıka cıceklenmıstı..Sımdı sorum su kurudugunu sandıgım kufeam ıcın de bır sans var mı acaba yoksa gercekten oldu mu? Kufea bıtkısı ıcınde ınternetten buldugum resmı koyuyorum...

Bu arada elındekı cıcegın ısmını bılmeyenler ıcın de : tek tek resımlere bakmak bıraz zahmetlı ama Index of 4000 botanical images search ıle bu bılgılere ulasabılırler.
http://caliban.mpiz-koeln.mpg.de/~st...ica/index.html

Yardımlarınız ıcın cok tesekkur ederım...

Eklenen Resimler
 
Iseeu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön