View Single Post
Eski 26-04-2011, 19:08   #6
akinselcuk
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-11-2008
Şehir: Konya
Mesajlar: 731
Suda eriyen bitkinin alabileceği formdaki besinler sucul bitkide de işe yarar. Ama torfdan süzülüp gelen su bir besin çözüp gelsede çok ranbl olmaz. Çünkü torf içinde organik madde var ve hava ile bakterilerin çalışıp besin üretmesi gerek, torf bu işi su içinde yapamayacaktır. Suyu filtre etmekten başka bir işe yaramaz. Ağaç kabuğu, cocobit ve kaya yününün besinlik bir durumu zaten yok. Sadece suyu filtre ederler. Tabi sizin çizdiğiniz sistem için konuşuyoruz.

Sarıcan' ın da dediği gibi sanki ikinci bir depoya ihtiyaç yok gibi. bitkilerin olduğu tanktaki suyu besinle takviye edip motorla çevirin. Çevrimi yaparken balık varmış gibi oksijen verin. Grek su motoruna venturi ve gerekse hava motoru ile.

Bu bitkilerin hiçbirine çok canlı direk vuran güneş ışığı gerekmez. Ortamın bol aydınlık olması yeterli. Güneşi direk almayan ve sürekli akan bol hareketli bir suda yosun işi çok daha yavaş olur.

Bitki türlerini internetten tam olarak teşhiş edip gelişimlerine zarar vermeyecek şekilde asitlik dengesini yosun gelişimi aleyhine çevirebilirsiniz.

Su Ph seviyesini 6 da tuttuğunuz zaman alg oluşumu çok yavaşlar. Büyük ihtimalle sucul bitkilerden 6 Ph a hassas olan da yoktur. Sucul bitkilerin büyüme ortamları yani ağaç dipleri vs. yerler düşünüldüğünde genelde ortam asidik olur.

akinselcuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön