View Single Post
Eski 25-04-2011, 20:41   #672
cebrail-
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-03-2011
Şehir: Kahramanmaraş
Mesajlar: 81
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak Mesajı Göster
Sıvı humik asit yapmak cok kolay bir işlem. Kısaca bunun nasıl yapıldığını anlatayım. Gerekli Malzemeler:

1- 3 Lt su
2- 1 Kg Leonardit
3- 200 gr Potasyum Hidroksit

Bu malzemeleri büyük ve biraz dayanıklı bir plastik kabın içerisinde, suya önce potasyum hidroksit, sonra leonarditi yavaş yavaş dökerek kalın bir tahta parçası ile karıştırınız.

Bu tepkime ekzotermik (dışarıya ısı veren) bir tepkime olduğu için su fokurdamaya başlayacak ve suyun sıcaklığı bu sırada 50 °C'nin üstüne çıkacaktır. Bu yüzden dikkatli olunuz. Yüzünüze ve gözünüze sıçratmayınız.

Bir süre sonra tepkime yavaşlayacak ve ısı biraz düşecektir.

Bu aşamadan sonra külotlu bir kadın çorabı bularak bu sıvıyı süzünüz. Çorapta kalan tortuyu çorabın ağzını sıkıca bağlayarak çamaşır makinesine atınız ve kalan suyu makineye doldurunuz.

Daha sonra makineyi 80 °C'ye ayarlayarak çalıştırınız.

Çalıştırma sırasında makine dışarıdan su almamalıdır. Bu karıştırma işlemi en az 3-4 saat sürmelidir. Bu yüzden makinede programı bir kaç kez başlatmanız gerekebilir.

4 saat sonrasında çamaşır makinesini boşaltma konumuna alarak boşaltma borusundan sıvıyı bir kovaya alınız. Daha sonra bu sıvıyı süzerek alınız. Elde ettiğiniz humik asitin pH derecesi büyük olasılıkla 8 üzerinde olacaktır.

Not1: Karıştırma işlemi eski merdaneli makinelerde yapılırsa daha iyi olur. Ya da bir yayık bulup elle yapabilirsiniz. Belki içinizde makine mühendisi olanlar daha iyi bir karıştırıcı bulabilir.

Not2: Karışıma yarım kg kadar melas veya pamuk küspeside katabilirsiniz.
leonardit in çözümü kolay olmuyor bunlar yeterlimidir bundan yardımcı olursanız seviniriz ben buğday ve mısır yetişdiricisiyim yaklaşık 60 kilo taban gübresi kullanıyorum mısıra üstgübre üre 50kilo kullanıyorum verim dekara 1200 1400arası alıyoruz maliyeti çokyüksek gübrelerin organik kullandım buyıl sonuça bakacaz buyıl

cebrail- Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön