Daha önce paylaştığım japon beyaz çamım budama ve tellemelerden sonra aşağıdaki biçme girdi ve mumlarını uzatmaya başladı.
DSCN1156.jpg
Bir atölye çalışmasında eğitimine başlayan sedir çalışmam, seramın içerisindeki diğer fidanlar gibi biraz erken uyandı. Yakın zamanda zirvesinde bir ölü dal uygulaması yapmayı düşünüyorum.
DSCN1158.jpg
Havai köklendirmeyle elde ettiğim sığlalar son derece sağlıklı ve hızlı bir şekilde gelişiyorlar. Bu yıl ufak budamalar ve aşı haricinde bir işlem yapmayı düşünmüyorum. Bir tanesi şu an aşağıdaki fotoğrafta olduğu gibi :
DSCN1160.jpg
Sonbaharda elime geçen bu karaağacın köklerinde ve gövdesinde ciddi çürümeler vardı. Dalları çoğu hazır bonsai gibi birbirine dolanmış ve kurumuştu. Üzerinde neredeyse hiç canlı yaprak yoktu. Dallarda ve köklerde ağır bir budamanın ardından çürüyen kabuğun bir kısmını soyup ölü kısmı ortaya çıkardım. Daha sonra bir boy büyük saksıya bol granit kumu ile diktim. Şu an son derece sağlıklı bir şekilde gelişiyor, haftada 1-2 kez geri budama ve uç alımı yapıyorum. Her şey yolunda giderse yaz ortasında yapraksızlaştırma ve telleme yapacağım.
DSCN1161.jpg
Ihlamurum kışı üzerinde tellerle geçirdi. Tellerin iz yapmasından kaçındığım için söktüm fakat dallar tekrar tellenmek istiyor. Kışın ufak bir iki budama ve oyma işlemi yaptım. Şu an yapraklanmaya başladı ve sonbahara kadar geri budama haricinde bir işlem yapmayacağım.
DSCN1168.jpg