View Single Post
Eski 22-04-2011, 08:00   #1
Nilüfer
Ağaçsever
 
Nilüfer's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-03-2011
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 82
Meyve Soslu Etimek Tatlısı

Meyve Soslu Etimek Tatlısı

1 paket etimek
2 su bardağı vişne suyu
2 kaşık toz şeker
1 paket vanilyalı puding (ya da tercihe göre puding yerine sakızlı muhallebi, keşkül v.s. )
3 bardak süt
1 paket krem şanti
1 bardak süt
1 paket meyveli sos
1,5 çay bardağı su
1 bardak süt ile krem şanti hazırlanarak soğuması ve katılaşması için buzdolabına kaldırılır.
Vişne suyu küçük bir tencereye alınarak şeker ilave edilerek, şeker eriyinceye kadar ocakta ısıtılır. Etimeklerin yarısı uygun bir tepsiye dizilerek vişneli şerbetin yarısı ile ıslanır, kalan etimekler de aynı şekilde ıslanır.
3 bardak süt ile puding pişirilir ve yarısı şerbeti iyice çekmiş olan etimeklerin üzerine düzgünce yayılır. Diğer tepsideki ıslak etimekler bir spatula yardımı ile 2. kat olarak tepsiye dizilir ve kalan puding üzerlerine yayılır.
Bu şekilde soğuması için bir süre (15-20 dk.)buzdolabına kaldırılır. (Çünkü ılıkken üzerine krem şanti koyulduğunda erir ve düzgün sürülemez)
Bu esnada uygun büyüklükte bir cezve veya tencerede meyveli sos hazırlanır ve arada karıştırılmak üzere soğumaya bırakılır.
Hazırlanan pastanın üerinde önce krem şanti yayılır. Sonra da soğumuş olan meyveli sos dökülür.
Ortaya aşağıdaki gibi bir şey çıkıyor. Afiyet Olsun...
Not: Dün akşam bana gelen komşularım için yapmıştım. Herkes gittikten sonra sitede böyle bir bölüm olduğunu hatırladım ve son kalan tabağı fotoğrafladım. Bir dahaki sefere yapım aşamalarını da fotoğraflar buraya koyarım.

Eklenen Resimler
 
Nilüfer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön