View Single Post
Eski 26-02-2007, 23:55   #28
Selahattin Yılmaz
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Sevgili habibe,

Bahçenizdeki yabancı otlar raundup ile yok olacak diye bir kaide yok. Raundup sistemik etkili bir yabancı ot ilacıdır. Dozunda attığınızda istisnasız yaprağına veya gövdesine denk gelen bütün bitkileri öldürür. Burada yabancı otlara göre hareket etmek en iyisi.

Eğer şu anda bahçeniz ot ile kaplı durumda ise raundup kullanırsanız sadece şu anda yeşil olan otları öldürmüş olursunuz daha sonra çıkacak otlar için ise tekrar kullanmanız gerekebilir bu da bahçenizdeki yeşil aksamlı bitkilerin etkilenmesine neden olabilir.

Genelde roundup yaz aylarında veya sonbaharda ortamdaki yabancı otlar bahçeyi kapladığında ve yabancı otların bitkisel gelişimlerini tamamladıkları dönemde kullanılır.

Oysa baharın yaklaşıyor olmasına binaen varsa otları güzelce yolmanız ve bayiden alacağınız uygun bir çıkış öncesi veya çıkış sonrası yabancı ot ilacını belleme öncesi toprağa püskürterek kullanmanız daha iyi bir seçenek gibi görünüyor.

İlacı kullanırken bahçenizde hakim yabancı otların isimlerini tespit ettirebilirseniz tercih edeceğiniz ilacı kullanmanızda size kolaylık olacaktır. Üstelik bu şekilde yapacağınız bir çiçek ekimini veya sebze ekimini yapabilirsiniz bitkileriniz etkilenmez.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön