View Single Post
Eski 20-04-2011, 16:17   #25
lalebruli
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 28-03-2011
Şehir: Houston
Mesajlar: 95
Bu forumu bu yuzden cok seviyorum, durmadan yeni birseyler ogreniyorum...
Yabani pirasa'yi ilk www.gardenweb.com sayfasinda compost konusunda duymustum. Iyice ezip oyle komposta eklediklerinden obur turlu yayilmalariyla basedemediklerinden bahsediliyordu.
Sonra Meyvelitepe'nin blogundan yenilebileceklerini ogrendim, simdi de tariflerine bakiyorum.
Tabii komik olani, soyle ustunkoru bir arastirma yapinca aslinda burada da cok tutulan, bilinen hatta gurme dedigimiz ozel yemeklerde kullanilan birsey oldugunu da ogrendim. Burada da (ABD) bizdeki eskilerde oldugu gibi koylunun yemegiymis, simdi bayagi meraklisi var(mis).

Anneme akil ogretmekten vazgecmem, telefonu acip soylemeye kalkinca, bana birsuru yemegini soyledi (misir unlu boregine kadar), anlasilan Ege'nin otlarindan onlari toplayip pisirmeye vakit bulamamis, pisirdigi zamanlari da ben hatirlamamisim Bilmeyen bir ben kalmisim yani, onu da ogrendim.

Herzaman oldugu gibi benim bulundugum sehirde yetismiyormus...
sevgiler
Ebru

lalebruli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön