Konu: sümbül
View Single Post
Eski 26-02-2007, 14:18   #13
aysemelike
Ağaç Dostu
 
aysemelike's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2005
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 434
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi darla Mesajı Göster
Merhaba,
Bende geçen yıl saksıda ekilmiş ve filizlenmiş olarak aldığım sümbülümü bu zamana kadar korudum ve tekrar filizlendiler.
Sürekli balkonda olan çiçeklerim bu yıl filizlendikten sonra 4-5 yavru yaptılar ama ne yazıkki çiçekleri çok cılız kaldı.
Bir yerde hata yapmış olabilir miyim.
Çiçeklerinin zayıflığı konusunda yapabilecek bir şeyim olabilir mi?

Yardımlarınızı bekliyorum...
Sayın darla ve sümbül meraklısı diğer arkadaşlar,
Soğanlı bitkiler, tabi özellikle burada konusu geçen sümbüller, soğanlarından yavrulayarak çoğalırlar bu çoğalma sırasında yeni yavruların çiçek vermesi bir iki yılı alır, ilk yıllar yapraklanırlar ve sonraki yıl soğan deposunu doldurur, büyür ve genelde ya o yıl ya da gelecek yıl çiçeğini verir.

Bir de genelde marketlerden aldığınız açmış haldeki sümbüller kültüre hibritlenmiş çiçeklerdir. Bu nedenle ileriki yıllarda yaban olan özlerine dönmeleri sıkça görülür. Yabani sümbüllerse sitede fotoğraflarını gördükleriniz kadar sık ve gür çiçekli değillerdir ama onlardan çok daha keskin ve güzel kokarlar.

Çiçeklerin dik, eğik vs olmalarıda yine çiçeğin cinsine, sulanma miktarına, aldığı aydınlığa, bulunduğu sıcaklığa göre değişebilir.
Çiçek yetiştirmek çocuk yetiştirmek gibidir, en doğruyu siz bilirsiniz kendi çocuğunuz için ama genetiğinden ilginize kadar her çocuk, çocuk olduğu halde farklıdır. Hiçbirini birbiri ile karşılaştırmamak gerekir. En güzeli de sizinkidir!!!!

Selamlarımla.
Melike

aysemelike Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön