Sayın Mine PAKKANER
"Narın ülkemizde yıllardır yetiştirilen geleneksel bir meyve olduğu, Son yıllarda nar meyvesinin Avrupa ülkelerinin de aradığı bir meyve türü olduğu, Ülkemizin hemen hemen her bölgesinde nar yetiştiriciliği yapıldığı, Özellikle son yıllarda kapama nar bahçesinin Akdeniz ve Ege Bölgesi'nde arttığı, Son yıllarda önem kazanan bir ihraç meyvesi olmakla birlikte ilaç, boya, mürekkep, yağ, hayvan yemi, tanen, sirke gibi ürünlerin eldesinde hammadde olarak kullanılması, bu meyvenin ileriki yıllarda önemli bir endüstri bitkisi olacağı izlenimini verdiği..."
şeklindeki bir açıklamaya rastladım benim sorum,
1-Osmaniye Kadirli yöresi bu yetiştiricilik açısından nasıl bir bölge bu yetiştiricilik açısından iklimsel olarak uygun mu?
2-Tarım ürünlerine oranla (örneğin fıstık ekimi) narcılık yapmak daha mı ekonomik olur?
3-Yetiştiriciliğine karar versek fidan ve diğer teknik bilgi vs. için kimle / nereyle bağlantı kurabiliriz?
4-Bu konudaki pazarlama sansımız nedir? Pazarlayamama gibi sorunla karşılaşabilirmiyiz? Toplu alımlar yapılıyor mu?
5- Bu yetiştiricilikte bir destekleme var mı?
Konuyla ilgili olarak beni bilgilendirebilirseniz çok memnun olurum . Selamlar. Kolay gelsin.
|