View Single Post
Eski 17-04-2011, 22:19   #1523
bulka
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 17-04-2011
Şehir: Almatı
Mesajlar: 4
Değerli forum üyeleri,

Doğru yerdemi yazıyorum bilmiyorum ama daha uygun biryer bulamadım forumda.

Ben yurtdışında gıda ticaretiyle uğraşıyorum. Sattığımız ürünlerin önemli bir bölümünü zeytin oluşturuyor. Bu aralar Türkiye'ye yerleşme niyetim ağır basmaya başladı. Tabi buradaki düzeni bozmadan ve elimde bir proje ile dönmek istiyorum. Aklıma zeytin yetiştiriciliği gelmişti ama 2 gündür forumdaki zeytin konusunu iyice okudum ve fikirlerimi sizlerle paylaşmak istedim.

Öncelikle zeytin yetiştirme işinin ticari olarak pek mantıklı olmadığına karar verdim. Benim elimde güzel bir pazarım var. Ve yılda satabileceğim zeytini yetiştirmek için çok fazla ağaç lazım. Bunların bakımı, toplaması vs. çok zor işler. Harcadığınız enerjinin ve yatırımın karşılığını alamıyorsunuz.
Burada çok zeytin üreticisi var gördüğüm kadarıyla. Ben Türkiye'ye yerleşince çiftçiden zeytin toplayıp, bunların paketleme vs. işlemlerini yaptıktan sonra hepsini yurtdışına ihraç etmeyi planlıyorum.
Sizlerden öğrenmek istediğim konular
1- Bu yıl çiftçiden hangi zeytin kaç TL ye alınıyor?
2- Çiftçiden hangi aylarda zeytin toplanıyor?
3- Kalibre elemesini çiftçi kendisi mi yapıyor?
4- Zeytin salamura yapılmış halde mi çiftçiden alınıyor?
5- Alınan zeytine ekstra bir işlem yapmak gerekiyor mu? Sadece paketlemek mi kalıyor?
6- Zeytinler büyük bidonlarda mı teslim ediliyor?
7- Çiftçiye ödeme nakit mi yapılıyor? Vadeli çek vs. kullanılıyormu?

Bu konularda bilgi verebilirseniz planlarımı yapmamda büyük yardımınız olur.

Şimdiden çok teşekkür ederim.

bulka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön