View Single Post
Eski 16-04-2011, 11:40   #1521
tenar
Ağaç Dostu
 
tenar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-07-2007
Şehir: Yerdeniz
Mesajlar: 186
İrfan Bey,

Zeytinyağı işi yapmak istediğinizi yazıyorunuz. 5 dönümde kaç, 10 dönümde kaç ağaç olabilir, bu da sizin beklentiniz olan parayı getirir mi, bunların hesaplarını da yapmış olmanız gerek ki hayvan sayısına kadar bu detayda bir çalışma yapmışssınız diye algılıyorum.

Bu grup içerisinde çok bilgili arkadaşlarım varken, zeytin ve zeytinyağı, ağaç sayısı ve verimi konusunda bir şey söyleyemem. Araziyi alacağınız yer, o yerde yetişen en verimli zeytin, (illaki yağ üreteceğim derseniz) o zeytinden alınacak yağ oranı aşağı yukarı bellidir, bunları bilmek önemlidir. Ben buralara giremeyeceğim. Benim merak ettiğim, O arazide bir çiftlik de kurup içinde yaşayacak, 10 küçük + 2 büyük baş hayvanı etinden sütünden faydalanmaya kendiniz için mi besleyeceksiniz? Yoksa ekonomik katkısı olarak ne beklediğinizi anlayamadım bu sayılardan.

Arazi alırken ise, eğer amacınız manzara önemli değil ve sadece zeytin yağı elde etmek amacıyla zeytin yetiştirmekse, illaki deniz kenarı olmayabilir. Bu durumda arsaya yapacağınız yatırım tutarı azalacaktır.

5 dönüm mü 10 dönüm mü istiyorsunuz, iki katı fark var.

Umarım hayalinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Saygılar

tenar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön