Sn. Seyyah53,
Yanıtlar aşağıdadır.
Alıntı:
Madem bu kompost çayının içersinde yüksek sıcaklık hedefledik bunun için akvaryum hava motoru ile oksijen sağlayacağız kovamıza...14 nisan 2011 dışarıda hava hala soğuk bu işlemi ısı yaratması açısından evin içerisnde yapmak ta fayda varmı yoksa dışardada olurmu?
|
İçeride yapmanızda hiç bir sakınca yok. Uygulama yapacağınız kompost çayının sıcaklığı ile dışarıdaki sıcaklığın aynı olması gerektiğini söylüyor işin guruları.
Alıntı:
Ben 20 lt lik bir kovaya yarım kilo solucan gübresi+bir çay bardağı havuç suyu+yarım çay bardağı keçi boynuzu pekmezi koymak istiyorum...ölçülerde bir azlık- çokluk varmı?
|
Genelde 10 litre suya 1 litre kompost öneriliyor. Bu yüzden gübre miktarını biraz artırmakta yarar var. Ayrıca birazda humik asit ve soya unu katarsanız iyi olur.
Alıntı:
Şayet 2. sorumda bir sorun yoksa elde edilen kompost çayını tülbentte süzdükten sonra yapraktan vermek için ne kadar? vede topraktan vermek için ne kadar su ile seyreltmem gerekecek?
|
Kompost çayı genelde seyreltilmeden kullanılıyor. Ancak süzmekten söz ettiğinize göre bir yanlışlık olabilir mi? (Sadece dipte biriken tortu süzülecek.) Kompost su ile direk karıtırılmamalı. Kompost çayı yaparken, kompostu bir jüt torbaya, çok tercih edilmesede tülbentten bir torbaya veya külotlu kadın çorabına doldurmanız ve ağzını kapatarak kovanın içine yerleştirmeniz gerekiyor. Burada kullanacağınız çuval ya da çorapta delikler arası açıklığın 400 (0.4 mm) mikron olmasının ideal olduğu söyleniyor. Aşağıdaki resimde bir tane örnek görülüyor.
Alıntı:
yarın bu konu başlığı altında yaptığım işlemleri resimlemek istiyorum...sorun teşkil edermi..malum konu başlığı 'kompost çayı' bizimkisi biraz 'solucan gübresi kompost çayı' gibi oluyor....'Alman japon yapıştırıcısı' gibi
|
Kompost yerine solucan gübresi kullanmanız hiç bir sorun teşkil etmez. Ancak kullanacağınız solucan gübresinin kaliteli olmasına dikkat ediniz. Çünkü kompost çayında amaç kompost içerisindeki mikroorganizmaların çoğalmasını sağlamak. Kalitesiz bir gübrede mikroorganizma sayısı da düşük olacaktır. Gübre kalitesi bu yüzden önemlidir.