View Single Post
Eski 15-04-2011, 12:51   #648
Sarıcan
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi seyyah53 Mesajı Göster
Sn.Akınselcuk sizin yazdığınız bir şeye ben ne zaman itiraz ettim...bakın şunu gerçekten anlarım siz benim uslubuma takılmıssınız tamam...eğer benim uslubumda bir hata varsa ben sonuna kadar özür dilemeye razıyım...

evet bu konuda çok doğru söylüyorsunuz kişi yapsa bile uslublu bir şekilde yanlışı söyleyip heves kırmamak lazım....

Sn. Akınselcuk..daha önce söyledim gene söylüyorum muhteşem bir makine yapmıssınız...ben ise elektirk prizi değiştiremem...

Topraksız tarımdaki yazılarınızı okudum...hayran kaldım..hatta sizden miracle berry lerim için aistli bir bitki besin formülü isteyecektim...ama şahsıma karşı tutumunuz hele ki o 'takla atmak' yüzünden bunların hepsi gömüldü kaldı...

Tartıştığımız konu kazanmıyor Sn.Akınselcuk...ikimiz birbirmizi kırıyoruz..
Sevgili seyyah53,

Bu mesajın beni sevindirdi. Çünki eleştiri yaparken üslubu kaçırmamak lazım. Ben biliyorum ki Sevgili akınselçuk' un burada paylaştığı çalışmaların çoğu kendisi için ekonomik yüktür ve karşılığında da en küçük bir ticari beklentisi yoktur. Eğitimci olmanın erdemiyle belki olursa da okulunun döner sermayesine olur. Bu yüzden biz yaşlılar bazan karşılıksız yaptığımız bu çalışmalara en azından saygı duyulmasını istiyoruz.

Genç beyinlerin edindikleri güncel bilgileri paylaşmalarını hep desteklemişimdir. Bu yüzden ilk mesajında da başlığa yeni bir nefes geldi ve konu başlığını ilgilendiren ilk olumlu eleştiri geldi diye sizi teşvik etmiştim. ama iş benim beklediğimden çok değişik noktalara taşındı. Karşılıklı iddia veya bahis tutulacağı yerde gerçekten bilimsel deneyler varsa ya da teorik olarak bildiklerinizin pratikte uygulanmış ve zarar görmüş hayvan veya akademik çalışma varsa o konuda bizi bilgilendirin.

Dünyadaki uygulanış biçimlerinin ve bunca yatırımın boş olduğunu bilimsel olarak açıklarsanız bizde bizim gençlerimiz artık gelişmiş ülkelerle baş edecek donanıma sahipler diye olsa olsa gurur duyarız. Hiç şüpheniz olmasın. Ben tarımla hiç ilgili bir eğitim almadım ama biliyorumki benim ülkeme dışardan makina getirip 50-60.000 TL para isteyenler, bu işi gerektiğinden çok abartıp havadan para kazanmaktalar. Örnek ortada Sevgili Viskhy bildiğim kadarıyla 6-8.000 TL civarında 80-90 metre karelik tesis yaptı. Ben buna sevinirim işte. Eğer bir katkımız olduysada mutlu olurum.

Sevgili Viskhy yaptığı paylaşımlarda hayvanlarını beslerken yem maliyetlerinin yarı yarıya düştüğünü, buna karşılık süt veriminin bir o kadar arttığını paylaşmıştı. Benim için en anlamlı referansta budur. Çünki bir deneyin sonucudur.

Bence hiç çekinmeden Topraksız Tarım ve otomasyon konusundaki eksiklerinizi siz yinede akınselcuk ağabeyinize sorunuz. Eminim ki size en fazla yardımcı olacak kendisidir.

Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir. Sevgiler.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön