Evimizde sevilerek yenilen bir krema tarifi bu.
1 kilo süt
1 yumurta
10 çorba kaşığı kaşık şeker (tepeleme)
3 çorba kaşığı kaşığı un
1 çorba kaşığı kaşığı nişasta
1,5 çay bardağı muz likörü (istenmiyorsa konmayabilir)
1 tepeleme çay kaşığı portakal kabuğu rendesi (istenmiyorsa konmayabilir, fazlası acılaştırır)
Kabukları soyulup minik doğranmış olan meyveler:
1 orta boy elma
1 orta boy armut (armut yoksa sadece elma ve muz konabilir)
1 muz
Portakal, mandalin, kivi gibi asitli meyveler koymayın. Çilek içine dağılıp rengini bozuyor. Çok meyve denedim, en güzeli bu grup
Armut çok yakışıyor.
Yumurta, şeker, süt, un ve nişastayı pürüzsüz karıştırıp pişirin. Kaynamak üzereyken likörü ve portakal kabuğu rendesini katın. Likörün alkolü uçup krema koyulaşınca ocaktan alın ve meyveleri ekleyin. Güzelce karıştırıp kaselere boşaltın, soğutup servis yapın.
Likörsüz deyapabilirsiniz, ancak likör çok daha yoğun bir aroma sağlıyor.
Afiyet olsun.