View Single Post
Eski 15-04-2011, 00:12   #644
Sarıcan
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sarıcan Mesajı Göster
Bu sayfadaki bütün bilgiler siz üretici arkadaşların ufkunu açmak ve maliyetlerini düşürmek için yapılıyor. Bu yüzden görüş bildirirken insanların şevkini kırmayacak şekilde konuya yaklaşırsak daha iyi olur. Ama deneysel olarak arpa çiminin zararlarını gören arkadaşlar varsa sadece deneylerini paylaşırlarsa en faydalı eleştiriyi yapmış olurlar.
Sn. akınselcuk,

Bir önceki mesajımda böyle bir paragraf kullanmışım. Ben bunu bir arkadaşa hitaben yazmıştım ama şimdi genele hitaben yazmış olayım. Pratikte deneyip zararını gören varsa eleştiriler başımızın üstüne. Bizde gözden kaçırdığımız şeyleri öğreniriz ama Avusturalya gibi hayvancılığın en yoğun olarak yapıldığı bir yerde bu teknoloji yoğun olarak kullanılıyorsa bildiğimiz bütün doğruları yeni baştan gözden geçirmeliyiz. Deneysel olumsuzluklar varsa onları tartışıp araştıralım. Başka türlü tartışmak bu sayfayı tatsız kılıyor. Fazla da üzülmene gerek yoktur.

Konuya kafadan bodoslama olumsuz giren vatandaş araya birde ekonomist sokarak benim 30 yıldır yaptığım amortisman hesabını bana yazıyor. Elektrik su parasını koyarken, üretim yaptığı sütten maliyet azalması ve hacim artmasından kaynaklanan pariteyi hiç kesaba katmıyor. Yersen tabii ki. Ben tecrübe olarak hangi aşamadasın, denedin mi diyorum o başka şeyler anlatıyor. Ben yine de seyyah53 arkadaşın seni tanıdıkça daha faydalı paylaşımlarda bulunacağına inanıyorum. Burası bir yarışma programı değil. Fazla zorlamanıza da gerek yoktur.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön