View Single Post
Eski 14-04-2011, 20:35   #637
akinselcuk
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-11-2008
Şehir: Konya
Mesajlar: 731
Makineler neden pahalı, neden biz ucuza yapabiliyoruz ? Çünkü onlar akıllı boşa kürek çekmiyorlar, bizler ise anlamsız bir yardımlaşma, paylaşma içgüdüsüne sahibiz. Bir bakıma onlardan daha az akıllıyız !

Biz burada 450X450X200 ebatlarında polikarbonat malzemeden aydınlatmalı, sulamalı, tekerlekli, sökülüp takılır, taşınabilir, 12 hayvana günlük yeterince yeşil yem sağlayacak bir yapı tasarladık. Malzemeleri bulup maliyet hesabını yaptık.

Sonra burada geçimini süt satarak sağlayan ve ipi ucu ucuna yakalayabilen sütçülere durumu anlattık. Gördük ki bunu mamül hale getirsek üzerine bir marka vurup hadi buyrun desek ki biz okuluz okula bir güven var bu konuda hepsi mal bulmuş gibi para vermeye hazırlar. Oysaki arpayı çimlendirmeyi hepsi de becerir. Çimlendirip hayvanınıza yedirin şu miktarlarda dediğimiz zaman duraksıyorlar. Bu dolaptan yedirince ne değişecek diyoruz, o bir makine diyorlar. Bu noktada insan aklıyla mücadele yersizdir.

Kilolu bir insan yola çıkıp koşarsa kilo verir. Ama spor salonuna yazılırsa da kilo verir. Genellikle bir salona para ödeyerek zayıflama yolu seçilir. Bu bir umuttur.

Arpa çimlendirmek çok kolay. Hesabını yapmak da çok kolay sonuçlarını değerlendirmekte çok kolay ve anlaşılır. Topraksız tarımla domates üretmekten, topraksız tarımı tarif etmekten çok daha basit. Ama gene de bir alete sırtını dayamak motive olmak istiyor insanlar. Kendine güvenmiyor çünkü. Hepsi de çan eğrisinin tam ortasındalar.

akinselcuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön