View Single Post
Eski 14-04-2011, 18:36   #7
acemifüsun
Ağaç Dostu
 
acemifüsun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-05-2009
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 2,783
Elbasan tavası

Elbasan tavası bir Rumeli yemeğidir.

Kuzunun böbrek yatağı kısmından 1kg. et kasaba böldürülüp, çok yağlı kısımları

temizlenir. Böbrek yatağının ortası kemiklidir.


Çelik bir tencereye çok az zeytinyağ koyup, ısınmasını bekleriz.Yıkayıp, sularını

iyice süzdürdüğüm etleri tencereye yerleştirip, iyice pembeleşinceye kadar

çeviririm. Ayrı yerde kaynattığım sudan bir miktar( tencerenin yarısına kadar

gelecek şekilde) ilave edip, tencerenin kapağını kapatıp, ocağın ayarını da

kısıkta olmak üzere pişiririz. Etlerin pişmesine yakın da çok az tuz eklersek,

etimiz hazırdır.



Fırına girebilecek bir paylex'i ya da tepsiyi ilk önce katı yağ ile iyice yağlayıp,

sonra da unlarız. Etleri aralarda boşluk kalacak şekilde tepsiye yerleştiririz.


Ayrı bir derin kapta, 3 yumurtayı iyice çırpılır, 2 yemek kaşığıda un ilave edilip,

yumurtalara iyice yedirilir. Etin suyundan bir bardak ayrılır ve bu karışıma

eklenir. En son 1/2kg. yoğurt, tuz , k.biber ilavesiyle ,hazırladığımız bu sos

tamamdır.




Hazırladığımız bu yoğurtlu sosun hepsini, tepsideki etlerin üzerine ve yanlarına

kaşıkla dökerek, fırına girecek duruma getiririz.

Önceden 200 dercede ısıttığımız fırında, yoğrutlu sos iyice pembeleşip, hafif

kızarınca Elbasan Tavamız hazırdır

acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön