View Single Post
Eski 13-04-2011, 18:41   #15
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Benim bahçede yaptığım çim alan 1000 m², ana borudan çekilen 4 hat üzerindeki sprink ler ile sulanmakta. Hatlar bilgisayara bağlı, istediğim saat ve günleri ayarlayarak kaç dakika istersem sulama imkânım var.
Sulama suyunu bahçedeki artezyen den sağlıyoruz, bu su büyük bir depoya geliyor ve sulama zamanı vanalar otomatik olarak açılıyor.

Terleyen hortumu seneler önce Bauhaus'da görmüştüm. 60 m kadar aldım ve bunu da bahçe yolu kenarındaki altunî taflanlan yaptığım çit altına toprak üstünden mini kavisler vererek yerleştirdim. Bir ucu 1/2 parmak sulama hortumuna bağlı diğer ucunda kör tıpa var.
Sulama hortumunu açınca her tarafından terleyerek bitkiyi gayet güzel suluyor. Senelerdir kullanıyorum hiç bir şey de olmadı. Ama dediğim gibi beninki toprağın üzerinde ve gömülü değil.
Çim alanda nasıl kullanılır bilemiyorum? Derinliği ne kadar yapacaksınız? Zaman zaman çimleri havalandırma yapıyoruz, aeratör çekmeden başka, ben üç çatallı (diren) ile de toprağı nereden baksanız 20 cm kadar deliyorum.
Üzeri çim kaplı alanda bu terleyen boruların nereden nasıl geçtiğini, nasıl bileceğiz ki?

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön