Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera
Son olarak bir şey daha öğrenmek istiyorum sizin için sakıncası yoksa. Kompost çayı oluşturduktan sonra diyelim ihtiyaç fazlası kısmı (veya bu çayı bir sebepten ötürü kısa bir süre kullanamayacağız), içine melas ekleyip aynı oksijenli ortamda aynen çay yapımı gibi devam ettirmemiz mümkün müdür?
|
Sevgili Lonicera,
Çayı yaptıktan sonra en geç 4-5 saat içerisinde kullanmanız gerekiyor. Bazı kaynaklarda 18 saat diyenler var ama zaman geçtikçe ortamdaki oksijen azalacağından ölüm hızlanacaktır.
Melas ekleyip havalandırma ile (pompanız çalışır durumda olmalı) daha uzun süre saklanabilir. Ancak bakteriler için karbonhidrat ve yosun, mantarlar için yulaf ezmesi, soya küspesi, un, humik, fulvik asit gibi besinlerle sürekli takviye edilmesi gerekir.