Konu: Salon Muzu
View Single Post
Eski 24-02-2007, 22:05   #30
denizakvaryumu
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahçe meraklısı Mesajı Göster
denizakvaryumu,ben muzlardan çok arka planda kalan limonlara takıldım,maaşallahları var, benimde 7 tane limonum vardı ama şu an 3 tane kaldı tüm çabalarıma rağmen birer birer kuruyorlar,elimdekilerde aşı yerlerine kadar kurudular baharla canlanmalarını bekliyorum, pek fazla umudum kalmadı ama,nasıl tür besin vermeliyim yardımcı olursan sevinirim.
ACI PORTAKAL (Calamondin orange)

Çin orijinli bu cins mandalin-kumkat melezidir.Ağacı ve meyveleri küçüktür. Meyvesi yenebilir ama son derece ekşidir. Kışın oda ısısından çok hoşlanır. Meyveleri ağacın üzerinde uzun zaman dökülmeden durabilir. İyi bakılırsa yıl boyunca durmadan çiçek açıp meyve vermeye devam eder. Çiçekleri çok yoğun ve nefis bir kokuya sahiptir.Harikulade bir süs bitkisidir.
http://www.humeyraozdamar.net/limonagaci.htm

resimde gördükleriniz benim çok sevdiğim calamondin fidanım (portakal-kumkat melezi)ve meyveleri...
kışın balkondan içeri giren turuçgiller malasef bu olaya çok tepki veriyorlar...
ama calamondin tepki vermek bir yana bu olayı sanki seviyor...
Salon Turunçgilleri
bu nedenle herkese salonda turunçgil büyütmek istiyorsa calamondin öneriyorum..çiçek açtığı zaman salonu muhteşem bir parfüm kokusu sarıyor...

Ben koçtaşdan aldığım ,sıvı compo guano (çiçek zamanı) ve sıvı compo mit PAA (meyve zamanı) veriyorum...yukardaki linkte detaylı bakım önerileri var.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön