Sevgili Malina'nın eski mesajlardaki pancar denemelerinden esinlenerek, bir kaç gündür dolaptaki pancarları nerelerde kullaanabileceğimi düşünüyodum; pembe pilav mı yapsam, mantı mı denesem....?
Renkli makarna tariflerinden sonra...
Bir pancarı az suda haşlayıp, doğrayıcıdan geçirdim. Hazır lazanyadan dörder yaprağı yaklaşık 4-5 dakika kadar pancarlı suda pişirdim. Toplam dört kat ( her katta 4 yaprak) lazanya arasına beyaz peynir, az kaşar peynir, maydanoz serdim, az yağla süt gezdirdim. Hamurların biraz daha pişmesi gerektiğini düşünerek en üste yarım bardaktan biraz daha fazla süt döktüm, minik tereyağı parçaları koydum. 180 derecede 20-25 dakika sonra hazır oldu. Arada üstte kalan ve kuruyan yerleri bastırarak ıslanmasını sağladım.
Sonuç:
-Sütü daha az koyabilirmişim, fazla süt, kırmızı rengi açtı.
-İki pancar haşlasaydım renk daha koyu kalacaktı.
-Bir yaprakla rulo denemesi yaptım, peynirler eridiği için kenarlardan aktı ama ıspanaklı içle iyi olacağını düşünüyorum.
-Tadı çok çok güzel, hazır yufka ile kıyaslanamaz. Kenar ve ortalardaki kabaran yerler hafif çıtır, dayanılmaz...
-Renk açıldıysa da yine çok iştah açıcı oldu (Buna hiç birimizin ihtiyacı yok ama...)