2 yumurta
Yarım kilo ıspanağın sadece sapları
Aldığı kadar un
Tuz
Ispanakları birkaç dakika haşlayıp, bıçakla çok ince kıy ya da doğrayıcıdan geçir.
Suyunu iyice sık, tüm malzemeyi karıştır. Sert bir hamur olsun. Yarım saat kadar dinlendir. Açebileceğin büyüklükte parçalar koparıp, 1-2 mm inceliğinde aç.
Tümünü bitirince kesme işini yapabilirsin. Erişte yaparken üst üste konup kesileceği için tavlanması (biraz kurumaya başlaması) önemlidir ama bunlar tek tek kesildiği için sorun değil...
Büyüklükleri aynı olsun, nasıl keseyim derken, bir kenara ayırdığım plastik kestane şekeri ambalajı buldum. Yapısı çok uygundu, kurabiye kalıbı gibi kullanararak lazanyaları kesebildim.
Artan parçaların büyüklerini erişte gibi, daha küçüklerini de çorbalık olarak kesip kurutabilirsin.
Not: Bu malzeme ile 18 yaprak yaptım. Bir pişirimlik erişte ve 2 pişirimlik çorbalık çıktı.
|