View Single Post
Eski 24-02-2007, 14:51   #9
saka
Ağaç Dostu
 
saka's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-05-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 378
Sn. sukranayalp, ben aslında meseleye teknik yaklaşmadım. Estetik ve felsefe tartışmalı bir alan olarak görülebilir ancak bahsettiğiniz bitkilerin pek çoğu artık dünya çapında yaygın olarak tüketilen akvaryum bitkileridir. Böyle bakınca, bunlara akvaryum bitkisi değildir demek bu işle iştigal edenleri şaşırtan sıradışı bir bilgi oluveriyor. Örneğin saza (Vallisneria lar) akvaryum bitkisi değildir demek pek realite ile örtüşmüyor.

Bakış açınıza göre aslında hiç bir bitki doğallığı sağlanamayacağı için akvaryumda bakılmamalıdır sonucu çıkıyor. Ancak böyle bir durumda da neden ilk mesajda bazı bitkileri seçerek saydığınızı anlamadım. Son düşüncelerinize göre, hiç bir bitki akvaryumda bakılamaz/bakılmamalı savı çıkıyor.

Üstü açık havuzların bitkilere daha uygun ve doğal şartlar sunacağı gene duruma göre tartışılabilir bir alan ancak bugünün akvaryumculuğunda cam kap'taki pH, eser elementler, yapay aydınlatma imkanları, CO2 sistemleri ile vs.
bitkiler için çok daha kontrollü ve sağlıklı bir ortamı sağlayarak yetiştiriyoruz ve aslında akvaryumlarada artık duruma göre tank diyoruz. Mesala benim çalışma odamda 2 ton su var. En büyük akvaryumumum (tankım) içinde 750 litre su var. Balıklar, bitkiler arzı endamla sağlıkla raks edip, üreyip, çoğalıp, gül gibi (**** göl gibi) geçinip gidiyoruz.

Bana sorarsanız bu odada bulunmaması gereken benim, çünkü bende vuslatında doğa olan birisi için beton duvar arasında yaşamaktan hiç hazzetmiyorum ama bir şekilde idare edip gidiyoruz işte.

saygılar,

saka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön