View Single Post
Eski 06-04-2011, 08:50   #352
acemi_caylak
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
BD501- Boynuz Silisi

Aydınlık ve Ilık
Yaprak gelişimi + Fotosentez hızlandırıcı
Mart – Mayıs döneminde gömülür , Eylül – Ekim döneminde çıkarılır.
Bu aralık dünyanın nefes verdiği ve kozmik ışık enerjisinin en kuvvetli olduğu dönemdir.

Malzemeler

İnek Boynuzu, kuvars kristal (Temiz ve düzgün şekilli olmalıdır.)

Hazırlık Süreci

1- Kuvars bir çekiç veya başka türden öğütücü veya kırıcılarla iyice toz haline getirilir. (Ancak ezme ve toz haline getirme sırasında toz yutmamaya dikkat ediniz. Kot kumlama işçilerininde en büyük belalısı olan slikozis hastalığı kuvarsın akciğerlere yapışmasından kaynaklanır. Kırma ve öğütme işlemi sırasında maske takılması önerilir.)

2- Sert bir hamur yapmak için kuvarsı su ile ıslatınız.

3- Her boynuza kuru ağırlık olarak 200 – 300 gr kuvars hamurunu doldurunuz. (Not: Burada miktar olarak kuru haldeki ağırlığı kastediyor. Islatınca daha ağır gelecektir. Bu yüzden ıslak ağırlık miktarı daha fazla olabilir.)

4- Aynen boynuz gübresindeki gibi yarım metre derinliğinde bir çukur kazınız ve tabana %50 kompost, %50 toprak karışımını yayınız.

5- Boynuzların üzerini toprakla kapatın. Eğer toprak yeterince zengin değilse boynuzların üzerini de %50 kompost, %50 toprak karışımı ile kapatınız.

6- Boynuzlu silis 4-6 ay arasında toprak altında beklemelidir. Mart gündönümünde gömülüp, eylül gündönümünde çıkarılması tercih edilir.

Uygulama

1- 6 ay sonra topraktan çıkarılan bu boyunuzlu silis sulandırılarak kullanılır. 1 gr silis (küçük parmak tırnağını örtecek kadar) 15 litre sıcak ve temiz suyla karıştırılarak solüsyon haline getirlir.

2- Boynuz gübresindeki gibi, 1 saat boyunca saat yönünde veya saat yönünün tersine karıştırılır. (Sürekli aynı yöne doğru.)

3 -İki kere BD500 uygulamasından sonra BD501’i bitkilerinize uygulayınız. BD501 boynuz güresinin tersine sabah erken saatlerde bitkilerin üzerinde hafif bir sis oluşturacak şekilde spreylenir.

4- Uygulama bitkiler uyanınca ve tam hasat öncesi olmak üzere 2 kere yapılır.

Biyodinamik Kompost Yapımı

BD preperatlarının besin içeriği ve kozmik etkisi açısından ilişkili oldukları gezegenlerin adları aşağıdaki tablodadır.

BD Adı BitkiBesin İçeriğiİlişkili olduğu gezegen
BD502Civanperçemi çiçeğiKükürt, Potasyum ve iz elementlerVenüs
BD503Papatya çiçekleriKalsiyum ve KükürtMerkür
BD504Isırgan otuKükürt, potasyum, kalsiyum ve demirMars
BD505Meşe kabuğuKalisyumAy
BD506Karahindiba çiçeğiSilisyum (Silicilic asit) potasyumJupiter
BD507Kediotu çiçekleriFosforSatürn

Kompost yapımında bu maddelerden BD502- BD506 1 gr olarak 5 metreküp kompostluk malzemeye karıştırılır. BD507 ise %5' lik sıvı halinde 10 ml olarak karıştırılır. Bu karışımların hepside yararlı mikroorganizma içeriyormuş (Bu size bazı ticari ürünleri anımsatıyordur.) ve kompostlaşma sürecini hızlandıran işlev görmektelermiş.

Kompost çukuru 30-45 cm derinliğinde, 60 cm uzunluğunda ve 60 cm genişliğinde hazırlanır. Çukurlar sel sorunu olmayan ve ağaç köklerinden uzakta bir noktaya kazılır. Ekleyeceğiniz malzeme oranlarını sabit tutarak, çukuru istediğiniz oranda geniş tutabilirsiniz.

Buraya yeşil ve kahverengi malzemeler karıştırılarak veya bir kat yeşil malzeme bir kat kahverengi malzeme halinde doldurulur ve yukarıdaki preperatlar eklenir. Kompost yığını %60 nem içerecek şekilde su spreylenir. Bunlara artı olarak, 55 adet farklı yararlı mikroorganizma içeren (bakteri, fungus, aktinomiset ve maya içeren) BD500 eklenmesi de Dr. Ehrenfried Pfeiffer, tarafından öneriliyor. Dr. Ehrenfried Pfeiffer Oakland, Kaliforniya, Karayip Adaları, Evrupa ve Uzak Doğuda uzun yıllar kompost danışmanlığı yapmış bir uzman.

Bu preparatlar eklendikten sonra, kompost yığınının üzeri saman ve toprak karışımı ile örtülerek 6 ay kadar beklenir.

Bu süre sonunda toprak kokulu, bol besinli, elinize aldığınızda kadife yumuşaklığı hissi veren humusunuz (kompostunuz) hazır olur.

Not: Komposta ne kadar farklı malzeme katarsanız kompostunuz o kadar zengin olacaktır. Örneğin büyükbaş ve küçükbaş hayvan gübreleri ile kanatlı gübrelerini karıştırarak kullanabilirsiniz. Yeşil malzeme miktarını mümkün olduğunca fazla sayıda bitkiden seçmekte fayda var. Mineral içeriğini zenginleştirmek içinse, fosfat kayacı, bir miktar kireç ve odun külü, kan, kemik unu katabilirsiniz.


Düzenleyen acemi_caylak : 06-04-2011 saat 12:41
acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön