View Single Post
Eski 05-04-2011, 19:56   #127
memet
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Sen onlardan özür beklerken geçecek zamanda, buna bir cevap yazabilirsin...

Kentin orta yerinde kullanılıyor olması neden seni rahatsız etmiyor?
Bir yerde yapılan yanlış tavır, nasıl oluyor da diğerleri için bahane gerekçesi oluyor?
Benim rahatsız olmadığıma dair bir cümle bulabilir misin? Bu konuyu açan ben olduğuma göre bunu magazin haber olarak mı vermiş olabilirim, yoksa siyanür için bir duyarlılık gerekiyorsa vahim biçimde şu an çevreye zarar veren bu duruma karşı çıkılması gerektiği için mi yazmış olabilirim? İzmir kuyumcular odasına bu konuda herhangi bir şey söylemiş ya da söylememiş olabilir miyim?

Konuyu tek boyutlu algılayanlara da bir açılım getireyim. Konunun iki boyutu hatta üç boyutu var. Bütün madenler gibi altın madencliği de çevreye zarar veriyor bu engellenebilir. Syanür altın ayrıştırmanın tek yoludur bunun çaresi yok. Siyanür çevre felakatine neden olabilir, bu da önlenebilir.

Bütün bunlardan başka, bir de ülkenin bu stratejik madeni çıkarmasına engel olan uluslararası yapılanmalar var. Asıl bu önlenmelidir. Ya da çevreye zarar verdiği için bütün madenlerin çıkarmılarına karşı çıkılmalıdır.

Burada kentin içinde serbestçe siyanür kullanıldığı için maden işletilmesinde de kotrolsüz biçimde siyanür kullanılabilir dediğimi düşündüysen yazdıklarımı tekrar okumalısın.

Siyanüre karşıyım deyip başka madenlere ve çevre zararlarına umursamaz davrananlara da aynı soruyu sormalısın.

Ensar, altına cila yapan bütün atölyelerde yani altın suyu değidimiz şeyde siyanür var. Ben de atölyecilik yaptım. Çocukların elinde oyuncak gibi dolaşır siyanür tabletleri.
Söz ettiğiniz sektör konusunda bilgim yoktu. Bu atölyecilerin zararını defalarca aşıyormuş. Vahim olan bunu umursamayanların maden çıkarımı konuusunda kıyamet koparıyor olmaları buna işaret ettikçe de saldırganlaşıp satılmış diyebilmeleri.

Ülkeyi altın üretiminde ikinci sırada damedim.Ya da maden çıkarımı anlamında kuyum üretimi anlamındaydı sözüm. Zamanında dünya altın koseyinin yayınını takip ederdim . Şimdi bilgilerim eskidi biraz.

Bu konuda ve harhangibir başlıkta çevresel değerlerin önemli olmadığına dair bir cümlem yok. Böyle anlama geleceğini düşündüğünüz bir yer varsa, gösterin ya değiştireyim ya da anlaşılacak biçimde açayım.

Benim altın konusnda itiraz ettiğim siyanür birşey yapmaz biçiminde değil. Madnecilik çevreye zarar veriyor biçiminde de değil. Konuyu tek boyutlu ve sadece itiraz biçiminde ele alanlara bu işlerin arkasının öyle olmadığı biçiminde.

Dediğim gibi atölyecilik yaptğım için zamanında bir kaç şeyi ben de biliyorum.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön