View Single Post
Eski 05-04-2011, 19:44   #22
acemi_caylak
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Sevgili Ensar,

İnternette biraz araştırma yaptım ve bir kaç telefon görüşmesi yaptım. Ben bu konuda biraz yaya kalmışım. Olay Bursa yöresinde ayyuka çıkmış durumda. İlginçtir foruma da hiç kimse yazmamış.

Buda Bursa Hakimiyet Gazetesi'nden bir alıntı.

"Bursa'da 45 ton mikroorganizma ele geçirildi

Bursa'da, güvenlik güçleri tarafından düzenlenen kaçakçılık operasyonunda, yurda kaçak yolla sokulmuş tarım ve hayvancılık alanında kullanılan 45 ton mikroorganizma türü maddeye el konuldu.

Name:  gubre_tanki.jpg
Views: 2933
Size:  35.9 KB

Kaçak mikroorganizma bulunduğu yönündeki bir ihbarı değerlendiren güvenlik güçleri, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan soruşturma izni üzerine harekete geçti.

Sağlık Bakanlığı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ruhsat ve iznine sahip olmayan, tarım ve hayvancılıkta kullanıldığı belirtilen ve yurda kaçak yolla getirilen mikroorganizmaların ticaretini yaptığı iddia edilen M.Y. isimli kişinin şirketine operasyon düzenlendi. Merkez Osmangazi ilçesi Küçükbalıklı Mahallesi'ndeki şirkete düzenlenen operasyonda, toplam değeri 1 milyon 200 bin TL'yi bulan 9 adet tanka yerleştirilen toplam 45 bin 550 kilo mikroorganizma türü maddeye el konuldu. İfadesine başvurulan M.Y. sevk edildiği adli makamlarca serbest bırakıldı. Mikroorganizmaların su arıtma sistemlerinde kullanıldığı öğrenildi."

acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön