View Single Post
Eski 23-02-2007, 10:40   #6
praecox
Kaybettik...
 
praecox's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-06-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,603
Ach denizakvaryumu ach.
yine emekliyemeden maratona kalkışıyoruz. Vanda'lar veya Vandaous orkideler. evlerde iki şekilde bakılır ikisi de azami dikkat ve özen isteyen şekilerdir. ya saksı harcı olmadan havada asıp veya uygun büyüklükte bir cam vazoda uygun zamanlarda duruma göre sulama ve yaprak gübrelemesi ile bakmak ister.
Evet bu konuda umarım doku kültürcü nickli arkadaşımız bir V.corulaea üretici olarak bu konuda da yardımcı olabilir. ancak bir bitkinin tohumdan çiçeklenmesine kadar geçen zaman takribi 16 yıl diye varsayarsak fiyatları zaman zaman 95TL ye düşse de değerini anlamak zor olmasa gerek.
saf kan Vanda değil de ascocenda türü hybridlerin de Vanda adı ile satıldığını düşünür isek saf bir Vanda her sp.de olduğu gibi hybridinden de zor bir bakım gerektirir. bu bağlamda aldıklarımızın asıl botanik adı ascocenda olması bizi şu etapda pekde ilgilendirmez düşüncesindeyim.
Vanda corulaea ve bazı vandaların soğuk iklim kuşağı bitkileri iken ascocendalar daha sıcak bakım istekleri ile evde bakımı daha kolaydır.

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön