View Single Post
Eski 03-04-2011, 08:57   #71
Ali H. ALI
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi epsody Mesajı Göster
Mine hanım solucanın bitki köklerine zarar verdiği sizde sabit bir bilgi mevcutmudur, yoksa halkımızın solucana isnat ettiği suçmudur.

Solucan toprak içindeki çürüntüleri tüketirken aynı zamanda toprakla beraber diğer mikro canlılarıda beslenmesi için kullanmaktadır, solucan ne koşullarda bitki köklerine zarar vermektedir, acaba canlı sayılacak bu dokuyu besin maddesi olarak algılıyabilirmi.
Sayin epsody, bu tartisma da bonsai konusundan cikip ilkinde oldugu gibi solucan tartismasina dondu ki bonsai yetistirenler icin artik tartismanin bir anlami yok. Durum gayet basit isteyen bonsaici sonuclarina katlanip, bonsai saksisinda eriyiklerle artiklarla solucan yetistirir, ya da varsa solucanlari saksisindan uzaklastirip bonsai yetistirir.

Cesitli orneklerle size ne kadar da solucanlara kimse dusman degildir, sadece bonsai saksisinda yasam surdurmeleri, bonsaiye zarar verebilir diye onun orada tutulmasi yanlistir yaklasimini sizin kabul edememeniz bu gereksiz tartismaya ortam yaratmistir hem de ikinci kez.

Baska bir zirat muhendisi tarafindan, SOLUCANLAR basliginda, sizin Mine hanima sordugunuz sorunun o zamandan verilmis bir cevabi gibi duran bir alinti var asagida ve daha onceki mesajlarinizda alintidaki ziraat muhendisi ile cok iyi anlasacaginizi cok guzel bilgiler paylasacaginizi soylediginiz bu uyeye, bu mesajinda yazdiklarina karsi bir gorus belirtmemekle anunla ayni fikirde oldugunuz dusuncesi olusuyor.

Genelde bonsaiciler, solucanlara karsi degildirler sadece hem solucanlar hem de bonsainin daha iyi sartlar altinda yasayabilmeleri icin ikisinin bir yerde olmasini istemiyorlar. Solucanlarin bonsai saksisinda degil de kompos ve ya bahcedeki toprakta yasamasinin daha uygun olacagini dusunuyorlar.

Konu bonsai konusundan ciktigina gore ve konustugumuz solucanlar olduguna gore siz de solucanlar konusunda uzman oldugunuza gore, solucanlarin bonsai saksisindan cok kompos ve bahce topraklarinda yasamasinin daha uygun olacagina bir itiraziniz yoksa artik konuyu solucanlar olarak ilgili baslik altinda surdurmeniz gerekir diye dusunuyorum.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pccopath Mesajı Göster
merhabalar,
sıcak karşılamanız için öncelikle teşekkürler epsody,ilgi alanlarına bakınca iyi bi dostluk kuracağımız kesin gibi ) daha fazla bilgi paylaşmak dileğiyle..



kesinlikle ve kesinlikle toprak solucanları saksıda bulunduğu müddetçe beslenmek için bitki kökleriyle beslenecektir,özellikle de soğansı bitki kökleriyle...üreme katsayısı çok fazla olduğundan aynı zamanda üreyecektir de,bitkiniz ölmeden önce solucandan kurtulun bence )
solucanlardan kurtulmak için tüm yukarıda yazılanların dışında (çamaşır suyu soda vs) önerebileceğim bir yol da saksı toprağına alttan elektrik vermektir.elektrik toprakta iletilirken solucan bundan rahatsız olacak ve toprak yüzeyine çıkacaktır.
saygılarımla...

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön