Selam Dostlar...
Arı sokmalarında şuda aklınızda bulunsun yapılması güçtür fakat çare kalmadığında muhakkak yapılacaktır...
Arı zehri aslında bir proteindir...arı zehrini oluşturan bu proteinler metebolizmada farklı tepkimelere yol açarlar....bunun sonucunda bazıları(alerjisi olanlar) bundan yüksek derecede etkilenirler...
Birinci yapılması gereken herhangi bir sağlık kuruluşunda test yaptırılmasıdır...
Fakat arı zehrine karşı alerjisi olup olmadığı bilinmiyorsa...arı soktuğu anda;
Arının soktuğu yerde ki arı kesesi hemen çıkartılır ve manyotou bir çakmakla arının soktuğu yer YAKILIR... yakmanın amacı arı zehri protein yapıda olduğu için ve proteinler belirli bir sıcaklığın üstünde bozulmaya(denatüre) başladığından zehrin etkisi büyük mikarda azalacaktır...
|