Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz
Gerçekten güzel görünüyor, elinize sağlık. Üşenmeden yapmak gerek. Şimdi başlasam pazara hazır
Mayalanma süresi çok uzun olduğu için az maya kullanılmış.
|
Bu, bir tur ekşi maya, 1/4 tatlı kaşığı hızlandırcı olarak kullanılıyor gibi.
Isterseniz ekmek hamurunuzdan bir parça ayırır, unlar, buzdolabında dinlenmeye alırsınız.
Ikinci kez bu ekmekten yapmak istediğinizde buzdolabındaki hamur renk değiştimemiş, kızarmamış, sulanmamışsa mayannız hazırdır, 18 saat beklemeden bu mayayı un ve su ile çoğaltıp kullanabilirsiniz.
Eskiler ekşi mayayı bir kez bu mevsimde yaparlar her ekmekten alakoydukları hamurla tam bir yıl ekmek yaparlarmış.