View Single Post
Eski 02-04-2011, 09:08   #65
Mine Pakkaner
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi msgurkan Mesajı Göster
Çoğu bonsaici saksılarında toprak yerine İnorganik karışım kullanır.

Pirinç veya mercimek büyüklüğünde parçalardan oluşan, örneğin dere çakılı ve ponza kullanılır.

Daha küçük parçalar elenerek atılır.

...
İnorganik karışımlarda solucan zaten beslenemez. Organik madde kolayalım, solucan onu tüketsin, vermikest üretsin diye bir yaklaşım da olamaz. Bonzainin bütün ihtiyacı bonsaici tarafından dışarıdan karşılanır. Bonsaide topraksız tarımdaki gibi kontrollü yetiştiricilik yapılır.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner Mesajı Göster
Bonsailer toprakta değil özel olarak hazırlanan substratlarda yetiştirilirler. Bunun içerisinde toprak hiç yer almayabilir. Minicik bir saksı içerisinde özel kök terbiyesiyle yetiştirilen ve saksıda sabitlenebilsin diye özel olarak rapt edilen bir bitkinin saksısında solucan bulunamaz.

Yararlı bir canlı olan solucan o ortamda zararlılardandır. Çünkü burada aslolan bitki ve onun sağlığıdır. Hatta bu yüzden bonsaici saksı harcını ısıl işlemden geçirir. O noktada eğer hasbel kader varsa solucan da yumurtası da zaten kalmaz. Solucandan fayda görmek isteyen bonsaici vermikest kullanır olur biter.
...
Çok küçük, bazen bir kahve fincanı kadar saksıda yoğun solucan faaliyeti olduğunu düşünün, o kökler ne halde olur. Solucan burada yararlı değil zararlıdır.

Kısaca konu bir fobiden değil gereklilik ve işin olmazsa olmazından kaynaklanmaktadır.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön