View Single Post
Eski 01-04-2011, 15:55   #1
akinselcuk
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-11-2008
Şehir: Konya
Mesajlar: 731
Basitce Hidroponik Düzeneğim

Hidroponik su kültürü demek. Yani toprak kültürü değil su kültürü, su da yapılan kültür. Kültür nedir ? Bitkinin yetiştirilmesidir. Yetiştirme işini nerede yapıyorsanız onun kültürü diyorsunuz. Bizimki topraksız tarımın su kültürüne giriyor.

Bir biber yetiştirmek için çok ekonomik bir yol değil mutlaka ama çok ilginç. Üstelik bahçeye hatta balkona bile ihtiyaç yok. Biraz gerçek güneş görse iyi olur ama kapalı perdelerin ardında kışın bile yapılabilir gerektiğinde . . .

Avantajı bu işte.

Amerikalılar 100 yıldır bilir ve yapar. Avrupalılar 70 yıldır bilir ve yapar. Avrupa 50 yıldır tarımsal üretimin büyük kısmını bu yolla yapmaya başladı. Japonlar da senelerdir tüm üretimlerini bu yolla yaparlar.

Son 10 yıldır bizde de büyük üretim işletmeleri kuruldu ve bu yolla sebze üretip yurt dışına satmaya başladılar. Eski toprak çiftçilerimiz hala bu işleri bilmiyor ve hatta korkuyla bakıyorlar. büyük işletmelerin hemen hemen tamamı kara düzenden gelme çiftçi değil. Yeni nesil çiftçiler. İnşaatcılar, sanayiciler gibi yatırımdan anlayan insanlar değişik tür bir çiftçi grubu haline geldiler. Asıl üretimi yapanlar bunlar.

Eski çiftçiler aşık Veyselin sazında şeytan aramaya devam ededursunlar sektör ülkemizde de hızla büyüyor.



Öncelikle 2 adet plastik kova alıyoruz.

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen akinselcuk : 01-04-2011 saat 16:26
akinselcuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön