View Single Post
Eski 01-04-2011, 09:38   #1513
epsody
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
Önce Allelopatik etkiden anlam çıkarmak gerek.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eko_ Mesajı Göster
Sayın epsody Allelopatik etki kapama ceviz bahçesi için bir yan etki oluşturur mu?Nıye bu konuya değindiğinizi biraz açarmısınız?
Arkadaşım eko_; Mesajıma gösterdiğin samimi ilgine teşekkür ederim. bu konuya değimeden önce Allelopatik bitkileri araştımıştım sizin de bildiğiniz gibi halk arasında ceviz ağacı ile ilgili bir çok olumsuz sözlerden yola çıkmıştım, öncelikle bu halk arasında dolaşan özelliklede kırsal kesimde fazlaca itibar gören bu rivayet sözlerden bir kaç örnek vermem gerekecek aramızda bu rivayet sözlerden haberi olmayanları bilgilendirmek adına.

Kırsalda evinin baçesine ceviz dikmek isteyene şu sözler fısıldanır bu ceviz senin boyuna gelince sen ölmüş olacaksın. bir başka türlüsü, sana bu cevizin meyvesini yemek nasip olmıyacak gibi sözlerin yanında, bir başka rivayet de ceviz ağacının altında uyuyan uyanamaz derler, bir başka deyişde yağmurlu havalarda ceviz ağacının altına saklanılmaz denilir. buna sebeb de yıldırımları çektiğine inanılır.

Arkadaşım bu mesajımda ceviz ağacı hakkında söylenmiş sözlerden bahsettim, farklı bilenler varsa paylaşmalarını rica ederim, bir daha ki mesajımda sizin sorunuza bilimsellik içinde cevaplar getireceğim, sevgiyle kalın.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön