View Single Post
Eski 01-04-2011, 08:29   #58
epsody
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
Paylaşımlarıma gereken ilgi verilemiyor.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi memet Mesajı Göster
Bilmediğiniz konularda yazıyorsunuz bir fikriniz de yok bonsai konusunda, bir şey yazmak istiyorsanız polemik yaparak bana hakaret ettiğiniz altın başlığında yazın ve önce özür dileyin. Böylece amacınızn polemik olmadığını belki düşünürüm.
Sayın memet ithamlarınızla boş polemiklere yol açtığınızın farkında değilsinizki, bu başlığa ilgi göstermiş bir kişiye ölçüsüz davranışlar gösrererek kendizi küçültüyorsunuz, ben bildiklerimi ortaya koymaktayım, ve de koyacağım, siz benim bildiklerime yorum getirmiyorsunuz ki Siz daha neyin nerede konuşulacağını bilmedğiniz ortada iken işi polemiklere dökerek kendinizin daha iyi bildiğinizi söylemeye çalışmanız bu sözünüz ortaya koyuyor mu, altın başlığında yazın nedemek, sizin bonsai bilginize de inanmıyorum bu saatten sonra, bonsai başlığınada saygınız kalmamışki hobilerinizin konuşulduğu yazıldığı başlık içinde iken, başka başlıklardaki konulardan bahsetmeniz sizin bütün bilgilerinizin tutarsızlığını göstermekte hatta sizin forum kulanma suçu işlediğinizi onutturacak kadar ileri giden bu tutumunuz sizi ele veriyor, bildikleriniz hakkında.



Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi memet Mesajı Göster
Evrimin kuralı diye boş içeriki cümleler kurmayın. Evrim solucana yaşama ortamı uygun olmayan bonsai saksılarında yaşama diye bir kural koymamış. O kural polemik yapmak için kullanacağınız anayasa kuralı değil. Öyle olmuyor bilimsel kurallar.

Bonsai bilmediğiniz bir konu. Bonsai toprak içeriği haberiniz olmayan bir alan. Sadece polemik yapmak için yazıyorsunuz
Ben evrimin kuralı derken bitki toprak ve solucan ilişkisini açıklamıştım, tabii senin algından geçmedi her halde, senin idrakını da yeri gelince sorgulanmaya ihtiyacı var, keyfi algıyla yorum getirmeye çalıştığından dolayı.

Bonsai bonsai dedeğin şey insan eliyle yaşamı evcilleşmiş ağacın üzerindeki bilgi, benimde bitkiler üzerine getirdiğim yorumlar gibi toprakla olan ilişkilerini anlatığım gibi buradada ortaya koydum, tabi sizden başkaları aldılar bu yorumları, sizin kişiliğinizde algı sorunu olduğu burada da ortaya çıkmış durumda, sizdeki bu kabulsüzlük bence en büyük sorun bu olmalı.


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi memet Mesajı Göster
Bonsai saksısında Solucan olması hatalı bir uygulama olduğu anlamına gelir. Toprakta çürümeye neden olan yanlış bir sulama yapılıyordur. Toprak karışımı hatalıdır. Sağlıklı bonsai toprak karışımında solucan için yaşama şartları yoktur. Toprak sulandıktan sonra drenajdan ötürü kurumaya başlar.Bonsainin ihtiyacı olan bütün besinleri bonsaici tarfından sağlanır. Sizin mantığınızla evrim kuralının tersi oluyor.
Bitki saksıda da olsa, toprağında solucanın olması evrimin bir kuralı olduğundandır, siz bu kurala karşı bir şeyler yapabilirsiniz, tabi sonuçlarınada katlanacak olan siz olacaksınız, bunu kimseye dayatmaya hakkınız yok, sonra ben hiç rastlamadım bir bonsai meraklısının üzerinde uğraştığı bonsaisinin toprak isteklerini karşılamada analiz ve tahlil bilgilerini forumlarda paylaştığını, yoksa vardı da benim gözümden mi kaçtı acaba.?

Yoksa sizin tarifinizdeki bonsai meraklısı bu kadar bilgeliğemi ulaştıda bonsaisinin
toprak isteklerini karşılamada teknik uygulamaları nazari itibara almaya gerek görmüyor.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi memet Mesajı Göster
Her konu başığında yersiz atrtışmalar ve açıkça şahsıma hakaretleriniz sabit olduğu için, ( bilmeyenler için bana satılmış dediğinizi buraya ekleyeyim kim polemik yapıyor daha net ortaya çıkar) hiç değilse bu bilmediğniz konuda bu kadar ileri gitmeyeceğinizi umuyorum. Hakaret ettiğiniz başlığa dönüp orada özür dilemenizi de bekliyorum.

Şimdi onurunuza meraklıysanız, ben de hakaret ederek benim onuruma karşı yaptığınız aşağılamayı gidermeden, pek onurlu göremiyorum sizi. Bırakın böyle polemikleri önce ayıbınızı telafi edin.
Sayın memet, benim forumlarda paylaşımlar içinde hakaret ve aşağlayıcı bir tutum sergilemem söz konusu edilemez, bu durum sizde algı bozukluğunuzdan ileri gelmektedir, sebebine gelince ben sizin mesajlarına samimi paylaşımlar içinde bilgi sunarken, sizin bu bu mesajlarımı polemikler içinde yorumlanmasının sizdeki bu bilgi eksikliğinin bir yansıması durumun da aşağılanma olarak algılanmaktadır.

Sizin bu algı eksikliğinizi fatura ederek bana ödetmeye kalkmanız insanlık suçlarının en büyü olmalı.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi memet Mesajı Göster
Aklıselim sahibi olduğunuzda da söylediğim gibi hakeret ettiğiniz başlıkta özürlerinizi bekliyorum.
Sayın Memet sen bekle ama, hakkettiğin paylaşımların fazlasını alamazsın, önce kişiliğindeki algı sorunu çözmen gerekli.

Arkdaşlar kusuruma bakmayın fazla bir paylaşımlarda bulunamadım, buna sebeb geriye dönük memet arkadaşımızın algı sorunu üzerine kendisiyle görümemiz engeldi herkese sevgiler saygılar sunarım

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön