View Single Post
Eski 31-03-2011, 10:18   #56
memet
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Bilmediğiniz konularda yazıyorsunuz bir fikriniz de yok bonsai konusunda, bir şey yazmak istiyorsanız polemik yaparak bana hakaret ettiğiniz altın başlığında yazın ve önce özür dileyin. Böylece amacınızn polemik olmadığını belki düşünürüm.

Evrimin kuralı diye boş içeriki cümleler kurmayın. Evrim solucana yaşama ortamı uygun olmayan bonsai saksılarında yaşama diye bir kural koymamış. O kural polemik yapmak için kullanacağınız anayasa kuralı değil. Öyle olmuyor bilimsel kurallar.

Bonsai bilmediğiniz bir konu. Bonsai toprak içeriği haberiniz olmayan bir alan. Sadece polemik yapmak için yazıyorsunuz.

Bonsai saksısında Solucan olması hatalı bir uygulama olduğu anlamına gelir. Toprakta çürümeye neden olan yanlış bir sulama yapılıyordur. Toprak karışımı hatalıdır. Sağlıklı bonsai toprak karışımında solucan için yaşama şartları yoktur. Toprak sulandıktan sonra drenajdan ötürü kurumaya başlar.
Belki okuma zahmetinde bulunursanız göreceğiniz üzere, bonsai toprak karşımı organik içerik olarak da zayıftır. 1/3 kum 1/3 ponza, 1/3 torf ya da komposttan oluşur. Bu yüksek drenaj solucana besin sağlayacak çürümeye engel olur. Bonsainin ihtiyacı olan bütün besinle bonsaici tarfından sağlanır. Sizin mantığınızla evrim kuralının tersi oluyor.

Bakteri faaliyetleri ve soluncalarn durumu takdir sorunu değildir. Sizin konuyu bilmemenizden kaynaklanan bir sorundur.

Her konu başığında yersiz atrtışmalar ve açıkça şahsıma hakaretleriniz sabit olduğu için, ( bilmeyenler için bana satılmış dediğinizi buraya ekleyeyim kim polemik yapıyor daha net ortaya çıkar) hiç değilse bu bilmediğniz konuda bu kadar ileri gitmeyeceğinizi umuyorum. Hakaret ettiğiniz başlığa dönüp orada özür dilemenizi de bekliyorum

Topraktaki solucan faaliyetleri toprak için solucanın yararı, sizin bu bilmediğiniz bonsai toprak karışımları çerçevesinde işe yarar bir anlam ifade etmiyor. Lüften konuyu öğrenmeden yazmamayı deneyin. Öğrenmek için sormak amacıyla yazarsanız size de yararı olur.
Solucan konusunda zaten yazdığınız başlığınız da var. Merak eden orayı okur. Böylece polemik yapmıyorum diye yaptığınız şeye gerek kalmaz.

Aklıselim sahibi olduğunuzda da söylediğim gibi hakeret ettiğiniz başlıkta özürlerinizi bekliyorum.

Cahili olduğunuz bonsai toprağı konusunda sizi biraz bilgilendireyim.

Bu sene toprak değişimi sırasında, biriktirdiğim, saksılardan çıkardığım bonsai toprak karışmında solucan denemeye karar verdim. Yerden, topladığım elliye yakın solucanı, bu karışıma yerleşetirdim. Yanlızca bir gün sonra karışımı kontrol ettğimde içinde hiç soluca olmadığnı gördüm.
(Kompost yapmak için kullandığım başka bir karışımda ise yerşetirdiğim solucanlar duruyor.)

Hepsi toprak karışımı terketmişti.

Şimdi buyrun polemik yapın bu konuda, çok merak ediyorum solucanların sizden fazla bildiği şey neymiş, toprak karışmı terketmişler. Ağaçların da bildiği bir şey var, bu karışımda son derece sağlıklı büyüdüler geçen sene.

Belki bilmiyorsunzudur, ben size öğreteyim. Solucanlar toprakta çürümekte olan organizmaları yiyerek, atıklarıyla toprak yapısını zenginleştirirler. Saksınızda,( toprakta değil) solucan gördüğünüzde, bu, bir zararlı olduğu anlamına gelmez. Toprakta hatalı sulama ve hatalı toprak karışımından ötürü çürümeler olduğu anlamına gelir. Bu bonsaide ölümcül sonuçlar yaratır. Bosnai toprağında solucan bulmak bonsaici için alarm zilidir. Sulama ya da karışımda yaptığı hataya işaret eder.

Daha öncede yazdım. Bonsai bitki olduğu için, bonsaiden anlamak için ziraat mühendisi olmak yeterli değildir. Üstelik de bonsaiciler sürekli ziraat mühendislerinden bilgi alıp akıl danıştıkları halde.



Şimdi onurunuza meraklıysanız, ben de hakaret ederek benim onuruma karşı yaptığınız aşağılamayı gidermeden, pek onurlu göremiyorum sizi. Bırakın böyle polemikleri önce ayıbınızı telafi edin.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön