View Single Post
Eski 30-03-2011, 00:04   #15
epsody
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
Olaya farklı bakarak köklerin bize anlattıklarından faydalanmak.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi güldeste- Mesajı Göster
Çok faydalı bir bölüm özellikle benim için. İncir ağacının da köklere zarar verdiğini çok iyi biliyorum. Yıllar önce balkonuma kadar uzanan incir ağacının kökünün, büyüdükçe bahçenin beton olan zeminini yer yer çatlattığını görmüştüm.
Sayın güldeste, faydalı olan bu bölümden sizin gözlemlerinizdeki endişelerinizin üzerine bir yorum getirerek bu başlığa katkı sağlarken sizi de bilgilendirerek bu endişelerinizden yararlanmanızıda sağlamış olacağım.

Sayın güldeste bilindiği üzere bütün ağaç kökleri toprak içinde besin maddesi ve su ararlar, incir ağacının yaprakları büyük olduğundan daha fazla foto sentez sırasında yapraklarından terleme ile su kayıpları yapmakta olduğundan bu su kaybını sağlıklı kök yapısından sağlamaktadır.

Ağacın gelişmesi bu şekide devam ederkende kökleride toprak içinde büyük bir gelişme sağlarken güç kazanarak engel tanımıyan bir durum arz etmektedir, burada bu ağacın ve köklerinin suyun bulunduğu noktaya yönelmesi bahçeniz toprağındaki sudan faydalanmaktadır, dikkat edilirse suyun bulunduğu yönde engel tanımaması iyi yönde değerledirerek toprağımızın fazla suyunu drene eden bir oluşum sergiliyen kanallar gibi çalışan bu köklerin bize suyun tahliyesini sağlamada büyük yararlarını kelimelerle ifade etmek bu formun başlığını meşgül edecktir.

İsterseniz, toprak içi fazla suyun drenajının önemini gerekli başlıklarda paylaşımlara bırakalım, yaralı oldumsa ne mutlu bana sevgilerimle hoşça kalın.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön