View Single Post
Eski 26-03-2011, 23:56   #327
selenn
Ağaç Dostu
 
selenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 2,696
2009 yılında Almanya'ya taşındığımızda kiraladığımız evle ilgili en büyük sıkıntım evin balkonunun olmayışıydı. Daha evvel oturduğum evdeki geniş balkon ve iklimin avantajı ile kaktüs ve sukulentlerimi kolaylıkla yetiştiriyordum.

Burada iklimin kaktüs ve sukulent yetiştirmeye ket vuran zorlayıcı tarafları ve yer sıkıntısı beni oldukça zorladı. İlk kış gece-gündüz ısı farkını hesaba katamayınca birçok bitkiyi sabah donmuş olarak buldum. Hissettiğim üzüntüyü size tarif edemem.

Aslında bitki kayıpları vererek hem yaşanılan ortama uygun bitki yetiştirmeyi hem de kolaylıklar bulmayı öğreniyor insan.

Uzun zamandır evin bize ait bahçe kısmında bir kaya bahçesi oluşturmayı düşünüyordum. Fakat koşturmaca arasında bu plan sadece aklımda kalmıştı.
Bu Mart ayında güneşin enerjisine kapıldım ve ağaç altındaki bir bölümü kışa dayanıklı sukulentlerle kaya bahçesi formuna getirmeye kalkıştım. Geçen kış bazı türleri dayanıklılığını sınamak açısından bahçede bıraktım ve en dayanıklı türler Sempervivumlar ve Sedumlar. Bu nedenle yoğunluğu bu bitkilerden oluşturmak istiyorum.

Bu fotoğraf eve taşındığımızdaki sözettiğim agacın altının ilk hali;

Name:  Bahçe - 24.08.09 (5).jpg
Views: 2028
Size:  52.5 KB

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön