Sayın memet
Bizim buralarda kabak ağda vardır. Yapılışı üstteki mesajlarda verilmiş yapılış tarifleri ile aynıdır.
1-Kireç mutlaka sönmemiş kireç olacak. Taş kireç.
2-Kabak lifsiz olacak.
3-Kabaklar 1.5-2 cm arası kalınlıkta olacak. Boy önemli değil.
4-12-16 saat arası kireç suyunda bekleyecek.
Kabak tatlısından değişen tek yeri;
Bütün bunlardan sonra Pekmez kaynatılırken pekmez ile birlikte kaynayacak.
Aynı çıtırlık ve pekmez tadı.
Sizin için bakayım isterseniz ama şu sıralar pek bulunmaz. Söz size bağ bozumunda pekmezler kaynatılırken göndereyim.
Eğer pekmez kaynatma toprağı iyise ve pekmez iyi kaynamışsa kaynadığı pekmez ile üstünü kapatırsanız yıllarca muhafaza edebilirsiniz.
Sayın Baki Berk Kayalar,
Yukarda söylediğim gibi eğer kabak dilimlerinin üzerini şerbet ile tamamen kapatırsanız uzun bir müddet saklayabilirsiniz. Ama pekmezde ki gibi olmaz. Halis pekmez uzun yıllar bozulmadan durabilir.
|