View Single Post
Eski 23-03-2011, 19:44   #59
memet
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi epsody Mesajı Göster
Sayın memet, kedi kumu hakkındaki eksik bilgilerini tamamlamak adına bonsai bitkisine paylaşımlarda katkı sağlalıyarak bu bitkinin toprak isteklerinede regületör görevi yerine getireceğini bilmeni isterim.

Kedi kumu zeolitin türevlerinden olduğundan bu mineralin aynı zamanda gübre katkısı sağlama özelliğinin bulunmasıyla kedinin dışkılarındaki ürenin tutulmasını sağlıyarak oksidasyon ile bu dışkıların ev içinde koku oluşumuna mani olmasının bu özelliği ile bonsai bitkisinin gübre katkıları sırasında bir regületör görevi gibi aktiflik göstermesinin yanında sulama rejimindede kararlıklık sağlıyarak bitki köklerinde fazla su ve nitratın bozucu etkilerini düzenlemesini düşünebiliriz.
Jemeo zaten malzemlerle ilgili bütün ayrıntılara değinmiş. Bonsaide kullanılan malzeme zeolittir. Ben bunu da tavsiye etmiyorum. Bonsai kedi olmadığı için kedi kumunu hayvanın ihtiyacına kullanmak en uygunudur. Ben zeolit kullanacağım diyen bunu herhangi bir zirai ürün satıcısında kedi kumu olarak paketlenmediği için daha ucuza bulabilir. Gereksiz bir fiyat ödeyip neredeyse bedava da alınabilecek ponza varken, zeolit almak tercih meselesidir. Bu güne kadar daha aldığım ponza için para vermişliğim de olmadı. Ben yine de paran da varsa zeolit kullanma derim. Özelikle acemilikte zeolitin nem tutuculuğu kök çürümesine neden olur.

Ali abinin de işaret etiği o da kedikumu bu da kedi kumu deyip zeolit dışında bir ürünü de almak mümün.
Volkanik çakıl diye tanımlanınca ponza yerine başka ürün almak da mümkün olduğu gibi. Ponzayı akvaryumcudan iyi paralar ödeyerek almak da mümkün olduğu gibi.

Zeolit bonsaide kullanılabilir. Saydığınız içeriği çok da önemli değil. Ben önermiyorum. Acemilere hiç önermiyorum

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön