View Single Post
Eski 23-03-2011, 01:08   #574
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Sn.sebnem&mircan,

Verdiğiniz linkteki kutuya baktım. Boyutları itibarıyla bu kutuda sadece tohumdan fide yetiştirebilirsiniz. O da tamamen saydam olduğu için uygun değil. Toprak koyulacak kesimin ışık geçirmeyen olması tercih edilir. Genelde yapı marketlerin bahçe bölümlerinde propogation kutuları olur. Altları siyah ya da koyu yeşil, üstleri derin ve saydam kapaklı, minik açılır kapanır havalandırma delikleri olan. Öyle bir kutu fide yetiştirmek için uygundur. Burada 15-20 santim büyüyen fideleri çok daha geniş ve derin ortamlara dikmeniz gerekir.

Balkonunuzun durumunu bilemiyorum. Yeterince geniş ise en azından büyük saksılar kullanabilirsiniz. Söz gelimi tek bir domates için en azından 50 santim çapında 50 santim derinlikte saksı gerekir.

Sanırım Kanadadasınız. Orada Home Depot var mıydı bilmiyorum. Home Depot veya benzeri bir yer varsa gidip bahçe bölümüne bakın. Balkonunuz ve imkanlarınız çerçevesinde işe yarıyacak şeyler muhakkak vardır.

Verdiğiniz sitede gübrelere baktım ama genelde kimyasal gübreleri gördüm. Yosun kompostu ve karides gübresi muhtemelen zengin ve organik malzemelerdir. Ancak yine de içerik analiz listesine bakmak gerekir. Tam link verirseniz bakmaya çalışırım.
Kolay gelsin, saygılar.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön